Notícies i comunicats

02/01/2015

La cavalcada de Reis de Girona serà retransmesa per TV3

La comitiva reial sortirà a les 18 h des del passeig del General Mendoza, mitja hora abans de l'habitual.

Font: Ajuntament de Girona

La cavalcada de Reis d’aquest any serà especial, ja que forma part de les activitats incloses dins els actes de commemoració del 75è aniversari dels Manaies de Girona, l’entitat que organitza la rua des de fa anys. Per celebrar l’efemèride, TV3 ha escollit la cavalcada de Girona per fer la retransmissió en directe que fan cada 5 de gener al vespre i que arriba a totes les llars de Catalunya. “La retransmissió de TV3 es convertirà també en un petit homenatge de Catalunya a la feina que ha fet la confraria cap a la ciutat durant tants anys”, ha manifestat la tinenta d’alcalde i regidora d’Ocupació i Empresa, Marta Madrenas, que ha agraït també en nom propi, del consistori i de la ciutat la tasca feta pels Manaies. Casualment la cavalcada de Girona va ser també la primera que es va retransmetre per TV3, ara fa 25 anys. El president de l’associació, Narcís Reixach, ha destacat però que aquella primera cavalcada retransmesa no era com l’actual “que ha recuperat l’essència de la cavalcada medieval i que té una personalitat pròpia i una màgia especial”.

Aquest any la cavalcada començarà 30 minuts abans de l’habitual i els tres Reis Mags començaran el recorregut amb les carrosses a les 18 h des del passeig del General Mendoza. A partir d’aquí passaran pel carrer d’Ultònia, pel carrer del Migdia, pel carrer de la Creu, pel carrer de Joan Maragall, per la plaça de Pompeu Fabra, per la Gran Via de Jaume I, per l’avinguda de Sant Francesc, pel lateral nord de la plaça de Catalunya, per la plaça de Jacint Verdaguer, per la pujada del Pont de Pedra i arribaran a la plaça del Vi cap a les 20.30 h, on els rebrà l’alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, i llegiran el pregó. El director de la cavalcada, Xavier Cassan, ha explicat que una de les novetats d’enguany serà també el fet que els tres Reis arribaran a la plaça del Vi a peu i no damunt les carrosses, tal com es feia fins aquest any.

Com és tradició, els infants podran visitar els reis Gaspar, Melcior i Baltasar i les seves comitives a la zona del campament reial, ubicat als Jardins Fora Muralla, de les 17 a les 17.30 h. Prèviament a la cavalcada, a les 15.30 h, hi haurà les dues precavalcades que recorreran diversos carrers del Barri Vell.

Podeu consultar tota la informació sobre la cavalcada i el recorregut pels carrers de la ciutat al web http://www2.girona.cat/ca/nadal_cavalcada.

Vídeo notícia

Galeria de fotos

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)