Notícies i comunicats

08/01/2015

La quarta edició de Girona10 serà un aparador dels esdeveniments més rellevants de la ciutat al llarg de l'any

Del 23 al 25 de gener es podran veure tastets d'algunes de les propostes incloses dins Girona, Ciutat de Festivals; es podran fer activitats esportives o es podrà veure una desfilada de moda, entre altres opcions.

Font: Ajuntament de Girona

Els dies 23, 24 i 25 de gener serà un cap de setmana “veritablement 10” a Girona. Així ho ha definit l’alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, durant la presentació aquest matí de la quarta edició del Girona10, un esdeveniment que s’ha convertit en només quatre anys en una cita ineludible dins del calendari d’activitats anual a Girona i a Catalunya. Aquest any, des de l’Associació d’Hostaleria de Girona han volgut fer un pas més que en les tres edicions anteriors i convertiran la ciutat, durant tres dies, en un aparador dels esdeveniments més rellevants que hi tenen lloc durant l’any. “Es tracta d’un gran esdeveniment turístic, cultural i social. El calendari anual d’activitats a Catalunya comença amb el Girona10”, ha subratllat l’alcalde, que ha afegit que l’esdeveniment és un èxit gràcies a la suma de “l’aposta per la innovació, un model de ciutat amb unes polítiques concretes, la implicació de l’Administració i el compromís del sector”.

Així doncs es podran veure des d’actuacions musicals a la plaça del Lleó, mappings a la façana de l’Ajuntament o activitats lúdiques, com a tastets de les propostes incloses dins la marca Girona, Ciutat de Festivals, fins a exposicions de cotxes de ral·li, tallers de cuina i activitats esportives diverses, passant per un projecte floral de Girona, Temps de Flors als Banys Àrabs o un avanç de la Setmana de la Moda, amb una desfilada a la plaça de Francesc Calvet i Rubalcaba. “Aquest any hem volgut fer un pas més i donar un valor afegit al que significa el Girona10”, ha explicat el president de l’Associació d’Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona (AHTRG), Josep Carreras.

En aquesta mateixa línia, la regidora de Turisme i Comerç de l’Ajuntament de Girona, Coralí Cunyat, ha ressaltat que des del consistori “volem demostrar el nostre compromís amb l’esdeveniment amb més implicació de totes les àrees municipals i més suport institucional a aquesta gran iniciativa de l’Associació d’Hostaleria i Restauració que revitalitza el turisme i el comerç de la ciutat”. La regidora ha posat èmfasi en activitats paral·leles com les jornades de portes obertes als museus i monuments de la ciutat, les fires i els mercats al carrer, l’accés gratuït als autobusos municipals o la compra d’espectacles musicals i teatrals de la temporada de gener a juny per 10 euros. A banda d’aquestes activitats, el vicepresident de Restauració de l’AHTRG, Jordi Armengol, ha remarcat també algunes novetats d’enguany com el Vermut10 o els espectacles inaugurals i de cloenda.

Des d’avui a les 11 h fins al dia 14 de gener, totes aquelles persones interessades a aconseguir una nit d’hotel o un menú de restaurant a 10 euros poden inscriure’s a través del web http://girona10.net, on es pot trobar també més informació sobre l’esdeveniment. El sorteig de les més de 1.600 places hoteleres i els 1.300 menús es farà el 14 de gener en directe a través del programa “Els Matins” de TV3.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)