Notícies i comunicats

07/01/2015

Girona dóna suport a la segona edició de la Marató de Donants de Sang 2.0

La campanya tindrà lloc del 16 al 23 de gener i l'Hospital Josep Trueta serà el punt de donacions de la demarcació.

Font: Ajuntament de Girona

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i la coordinadora del Banc de Sang i Teixits a Girona, Anna Millán, han presentat aquest matí l’edició d’aquest any de la Marató de Donants de Sang 2.0. La campanya, que és el segon any que es fa, té com a objectiu mobilitzar tant a la gent que pot donar sang com a la que no –que hi pot participar a través de les xarxes socials-. A l’acte hi han participat també dues ambaixadores 2.0 de la Marató: Esther Pascual, que fa anys que és donant i que participa activament a la campanya a través de les xarxes socials, i Ariadna Alarcón, que forma part de l’equip de joves que s’ha afegit aquest any al grup d’ambaixadors 2.0 i que dinamitzarà la campanya a través de Twitter, Facebook i Whatsapp –una de les novetats d’aquesta segona edició de la Marató 2.0–. També han assistit a la presentació el vicepresident de Creu Roja a Girona, Pere Company; el secretari general de l’Associació de Donants de Girona, Eduard Soler, i el vicepresident de l’Associació de Donants de Girona, Blai Buisan.

La campanya de donació de sang tindrà lloc del 16 al 23 de gener als principals hospitals de Catalunya. A la demarcació de Girona, el centre en el qual es podran fer les donacions serà l’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta. A la web donarsang.gencat.cat es pot fer la reserva d’hora per donar sang i s’hi pot compartir la campanya per a la donació de sang d’aquest any, que es fa sota el lema “Donar sang et fa gran”, per motivar els joves a participar-hi.

“Vull convidar els gironins i les gironines a participar en aquesta campanya i animar tothom a fer un primer pas amb un primer clic. Tant de bo es comenci fent clic al Twitter i s’acabi donant sang”, ha ressaltat l’alcalde de Girona, que ha remarcat que la donació de sang és “un dels actes de generositat més elementals”. Carles Puigdemont ha acabat l’acte fent un tuit amb el hashtag #MaratoDonantsCAT animant a participar a la campanya. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)