Notícies i comunicats

1201/2015

La Policia Municipal incorpora bicicletes elèctriques

L'adquisició forma part de l'aposta per la mobilitat sostenible que s'està fent des de l'Ajuntament de Girona.

Font: Ajuntament de Girona

La Policia Municipal de Girona va incorporar, el divendres 9 de gener, tres bicicletes elèctriques que passaran a formar part de la flota de vehicles del cos. A més, des de l’Ajuntament de Girona, i en el marc de l’aposta per la mobilitat sostenible que es fa des del consistori, s’ha adquirit una quarta bicicleta elèctrica que s’utilitzarà des de l’Alcaldia. “Aquests vehicles suposaran una clara millora de l’eficiència en l’atenció ciutadana, i de la policia de proximitat i de barri”, va remarcar l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, durant la presentació de divendres al matí.

Una de les finalitats d’aquests vehicles és poder dotar de més mobilitat els agents cívics i els agents de proximitat en els desplaçaments que hagin de fer, especialment en barris i zones de pacificació del trànsit. D’aquesta manera, eviten fer-ho amb vehicles de motor i es redueix la contaminació en aquests indrets. La intenció de l’Ajuntament és anar augmentant aquesta flota de vehicles també per incentivar i reforçar l’ús de la bicicleta a la ciutat

Aquesta acció se suma a altres actuacions que des del consistori s’han engegat en els últims mesos, com l’ampliació dels carrils bici i de les estacions de Girocleta o la incorporació de punts de recàrrega elèctrica de vehicles a la ciutat, amb l’objectiu de promoure un model de mobilitat sostenible, tal com ha explicat el regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública.

Els agents de la Policia van estrenar les bicicletes elèctriques el diumenge, en el marc de la bicicletada que organitza l’entitat Mou-te en Bici.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)