Notícies i comunicats

05/06/2019

L'Escola Municipal d'Art inaugura l'exposició "Lluites limítrofes" de l'artista garrotxí Adrià Gamero

La mostra es podrà visitar fins al 31 de maig a la sala d'exposicions de La Mercè. "Lluites limítrofes" neix amb la voluntat de donar visibilitat al paisatge urbà que queda al marge de la ciutat.

Ahir dijous, dia 6 de juny, a les 19.30 h, es va obrir al públic l’exposició Lluites limítrofes, que recull el treball de l’artista garrotxí Adrià Gamero. L’acte va tenir lloc a la sala d’exposicions del Centre Cultural La Mercè, on es podrà veure la mostra fins al proper 31 de juliol.

Nascut a Olot, el jove artista garrotxí Adrià Gamero Casellas desenvolupa el seu treball artístic al voltant de la tècnica del gravat i, més concretament, de la tècnica de la xilografia. Diplomat en Arts Plàstiques i Disseny per l’Escola d’Art d’Olot i graduat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, Gamero és un dels artistes emergents amb més projecció de la demarcació. La seva obra ha estat exposada a la XXI Biennal d’Art Contemporani Català de Sant Cugat, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), a la Fundació Vila Casas, la Sala Parés i la Galeria Trama, entre altres. En els últims anys, també ha rebut varis premis, entre els quals destaca el XVII Certamen de Gravat José Caballero, que atorga l’Ajuntament de Las Rozas (Madrid).

La sèrie “Lluites limítrofes” neix amb la voluntat de donar visibilitat al paisatge urbà que queda al marge de la ciutat, on el límit entre l’entorn urbà i l’entorn natural es desdibuixa. Fàbriques en runes, caixes abandonades, antigues masies, terrenys semiurbanitzats, tots se situen en els límits de la ciutat i del seu procés d'urbanització. Formen part del paisatge urbà, però són obviats i cauen en un estat de letargia, esperant que algú els doni una nova funció.

L’exposició l’organitza l’Escola Municipal d’Art i té l’entrada lliure.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)