Notícies i comunicats

28/06/2019

L'Ajuntament de Girona activa el Pla de protecció civil del municipi per l'onada de calor i el risc d'incendis forestals

Des d'avui i fins diumenge es prohibirà l'accés a les zones boscoses de la ciutat, així com tirar petards, fer barbacoes o qualsevol altra activitat amb foc.

L’Ajuntament de Girona ha activat aquest matí en fase d’alerta el Pla de protecció civil del municipi per l’onada de calor i el risc d’incendis forestals. L’alcaldessa Marta Madrenas ha aprovat aquest matí el decret d’activació del pla que inclou una sèrie de mesures d’obligat compliment a tota la ciutat des d’avui i fins al diumenge 30 de juny a les dotze de la nit.

Entre aquestes indicacions hi ha la prohibició d’accedir, tant a peu com en vehicle, a qualsevol de les zones boscoses del terme municipal –amb excepció de les persones que hi resideixen-, i la prohibició de tirar petards, encendre barbacoes o fer foc en qualsevol punt del municipi, a més del fet que no es podran realitzar activitats extraordinàries a la via pública entre les 11 h i les 18 h i que es recomana que no se’n facin fins a les 20 h. Cal indicar, a més, que hi haurà una vigilància especial en l’accés al massís de les Gavarres.

Seguint les recomanacions de la Generalitat de Catalunya (interior.gencat.cat/onadadecalor) amb motiu de les altes temperatures d’aquests dies, el consistori insta la ciutadania a seguir, entre altres, els següents consells:

- Ser previsor i beure molta aigua i fer àpats lleugers
- Fer que la mainada i la gent gran begui sovint i que no surtin al carrer en les hores de més sol
- Si s’ha de sortir en les hores de més calor, anar per l’ombra
- No deixar infants sols a dins del cotxe amb les finestres tancades
- Estar en llocs climatitzats quan faci més calor, si no es té ni ventilador ni aire condicionat
- Hidratar les mascotes i no passejar-les en les hores de més calor
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)