Notícies i comunicats

15/05/2018

Més de 400 nens i nenes de Girona venen al mercat dels productes dels seus horts escolars

L'activitat s'ha fet aquest matí i hi ha participat l'alumnat de tretze centres educatius de la ciutat.

Aquest matí més de 400 nens i nenes de Girona han venut els productes dels horts escolars dels seus centres educatius al Mercat del Lleó. L’alumnat ha posat la parada al costat dels pagesos i les pageses que ho fan habitualment a la plaça de Francesc Calvet i Rubalcaba. A banda de la venda de verdures i hortalisses, els alumnes han aprofitat l’activitat per visitar el mercat cobert i per portar a terme diverses iniciatives preparades amb la col·laboració d’Enginyeria Sense Fronteres.

 

Un total de 13 centres educatius, amb 20 grups classe de primària i secundària, han participat a l’activitat: l’escola Eiximenis, l’escola Montjuïc, l’escola d’educació especial Font de l’Abella, l’escola Àgora, l’escola Joan Bruguera, l’escola Dalmau Carles, l’escola Sagrada Família, l’escola El Bosc de la Pabordia, l’escola Migdia, l’escola Maristes, l’escola Montessori-Palau, l’institut Carles Rahola i l’escola 9 de Quart.

 

Des de l’any 2008, l’Ajuntament de Girona porta a terme el projecte de suport als horts de les escoles de la ciutat. L’objectiu d’aquest projecte és introduir l’alumnat en el món de l’horticultura i facilitar que totes les escoles puguin tenir un hort. Els nens i nenes aprenen a conrear la terra, coneixen les diferents verdures i hortalisses que s’hi poden plantar i saben quin és el moment més adequat per recollir-les i consumir-les.

 

Girona, com a Ciutat Educadora, promou de manera activa l’educació per la salut i la participació de tots els seus habitants en bones pràctiques de desenvolupament sostenible, i el projecte d’horts escolars i la venda de productes al mercat en són un bon exemple.

 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)