Notícies i comunicats

21/05/2018

"Fem vida al parc" vol potenciar l'ús ciutadà dels espais públics de Girona a través d'una programació d'activitats lúdiques

Del 26 de maig al 23 de setembre deu parcs de la ciutat acolliran una quarantena de propostes culturals, esportives i d'oci per a tots els públics.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el regidor de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, i el regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà de l’Ajuntament, Narcís Sastre, han presentat aquest matí la nova iniciativa municipal “Fem vida al parc”. Aquest projecte neix com a aixopluc de diverses propostes existents i incorpora noves activitats lúdiques amb l’objectiu de potenciar l’ús ciutadà dels espais públics de la ciutat. 

El parc del Migdia, el parc Central, el parc de les Ribes del Ter, el parc de Domeny, el parc de les Pedreres, els jardins de la Devesa, el castell de Montjuïc, el parc de Núria Terés, el parc de Vista Alegre i el jardins de la Muralla acolliran una quarantena d’activitats culturals, esportives i d’oci del 26 de maig al 23 de setembre. 

“’Fem vida al parc’ és un projecte que iniciem aquest 2018 però que té una vocació de convertir-se en una proposta important per a la ciutat any rere any. Es tracta d’una iniciativa que vol convidar la ciutadania a fer-se més seus els espais públics de Girona, alhora que pretén conèixer més els diferents barris i recórrer els parcs urbans de la ciutat”, ha explicat l’alcaldessa Marta Madrenas. 

Les activitats programades inclouen les actuacions musicals del cicle “Notes al parc”, que oferirà concerts de grups i gèneres diverses des del pop dels Carmen 113 a la música antiga del Conjunt Atria passant pel rock de Pau Vallvé, la clàssica de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines o la fanfàrria balcànica de Balkan Paradise Orchestra. El quartet de corda Quartet Auró, la Black Music Big Band, el folk rock de Matthew McDaid i The Last Minute Soldiers, els saxos del Kabel Quartet, la música llatina del Combo Papayero, Sidus Ensemble i Alverd Oliva Quintet també formen part de la programació musical de “Notes al parc” d’enguany. 

El regidor de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha ressaltat que “Fem vida al parc” proposa la “patrimonialització dels parcs” i que “és un element més per posar en valor la creació, la formació i la difusió de la cultura que genera la ciutat”. 

Dins de “Fem vida al parc”, també s’ha inclòs el cicle de “Cinema a la fresca” de l’Estació Espai Jove, que aquest juliol projectarà films com Jo, Daniel Blake, Jo, ell i Raquel o Martin (Hache) a la zona de les palmeres del parc Central. A més, s’han programat tastets d’activitats esportives com ioga, taekwondo, paleotraining, pilates, tennis taula, zumba, voleibol, petanca, bèlit, orientació o body combat. Dos tallers de construcció de caixes niu i una demostració de dansa irlandesa completen la programació de “Fem vida al parc”. 

El regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà, Narcís Sastre, ha explicat que totes les activitats són lliures i gratuïtes i que no és necessària la inscripció prèvia. “Volem fomentar l’ús de la ciutadania dels parcs de la ciutat i, per això, volem que la gent vaig als llocs on es fan les activitats i hi participi lliurement”, ha assenyalat. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)