Notícies i comunicats

24/05/2018

Quatre escoles i dos instituts de Girona han apadrinat escultures aquest curs

El tinent d'alcaldia i regidor de Cultura i Joventut de l'Ajuntament de Girona, Carles Ribas, va presidir ahir l'acte de cloenda de l'activitat educativa "Apadrinem escultures", impulsada per l'associació Amics de la UNESCO de Girona.

Quatre escoles i dos instituts de Girona han participat aquest curs en l’activitat educativa “Apadrinem escultures”, impulsada per l’associació Amics de la UNESCO de Girona. El tinent d’alcaldia i regidor de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, va presidir ahir l’acte de cloenda de l’activitat al costat de la presidenta dels Amics de la UNESCO de Girona, Dolors Reig. També van participar a l’acte, que es va fer al Centre Cultural La Mercè, l’escultor Domènec Fita i l’escultora Neus Cutrinas.

Durant el curs 2017-2018, han participat a l’activitat l’escola Dr. Masmitjà, que ha apadrinat Els perns, de Narcís Costa, i La creu, de Ramon Dalmau; l’escola Santa Eugènia, que ha apadrinat l’escultura Rellotge de sol, de Josep Duixans, i Granotes, de Ramon M. Carrera; l’escola FEDAC Pont Major, que ha apadrinat L’abraçada, de Pepe Noja; l’institut Santa Eugènia, que ha apadrinat La columna, de Domènec Fita, i Lletres toves, de Torres Monsó; l’institut Santiago Sobrequés, que ha apadrinat A Josep Irla, de Mercè Riba, i Llapis, de Torres Monsó, i l’escola Migdia, que ha apadrinat Narcís i Irene, de Neus Cutrinas, A Josep Irla, de Mercè Riba, Font de vida, de Joan Fluvià, i A Lluís Companys, de Josep M. Subirachs.

L’any 2001 l’Ajuntament de Girona va acollir el projecte ideat pels Amics de la UNESCO de Girona “Apadrinem escultures”, que té per objectiu despertar els valors, crear actituds i desenvolupar hàbits eficaços per a la preservació i la defensa del patrimoni escultòric dels nostres carrers i places. A través del programa municipal de recursos educatius, el projecte va arribar als centres educatius i, al llarg d’aquests anys, són moltes les escoles i instituts que han apadrinat alguna escultura de la ciutat. En el marc de l’activitat, les escoles es comprometen a continuar vetllant per l’escultura que apadrinen, donant-la a conèixer a la ciutat i procurant pel seu bon estat de manteniment.  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)