Notícies i comunicats

25/05/2018

Comença el compte enrere de la 5a edició del Girona Cycling Festival

L'esdeveniment, que tindrà lloc de l'1 al 16 de juny, acollirà prop de 500 ciclistes de més de 25 països i les inscripcions ja estan obertes.

La tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, i la responsable de l’empresa Bike Breaks, Saskia Welch-van-Vuuren, han presentat aquest matí una nova edició del Girona Cycling Festival, que tindrà lloc de l’1 al 16 de juny. Es preveu que enguany participin a l’esdeveniment prop de 500 ciclistes procedents de més de 25 països.

Durant tota la setmana es realitzaran diferents activitats lúdiques i esportives per a tots els participants i el Girona Cycling Festival tornarà a comptar amb les tres proves centrals: la del Àngels, que tindrà lloc el 12 de juny; la Nocturna, que serà el 14 de juny al Barri Vell, i la Gran Fondo, amb un recorregut de 125 km, que se celebrarà el 16 de juny. El mateix dia, abans de la cursa nocturna, els nens i nenes d’entre 5 i 12 anys també podran gaudir de l’esdeveniment amb un seguit de proves amb l’objectiu de promocionar i consolidar la pràctica d’aquesta activitat esportiva entre els més joves.

“Aquest esdeveniment esportiu ja és un referent dins la marca de la DTE i té una repercussió molt destacada en l’àmbit mundial, la qual cosa és una bona font de promoció de la ciutat”, ha destacat la regidora Glòria Plana Yanes.

En aquesta edició, el Girona Cycling Festival oferirà una nova classificació, l’Òmnium. Tots els ciclistes dels pacs Placa i Or que participen en les tres proves rebran una puntuació a cada cursa, en funció de la seva posició. El guanyador de cada prova rebrà 100 punts i s’anirà restant un punt fins arribar al ciclista número 100, que rebrà 1 punt. La idea d’Òmnium és tenir un guanyador absolut de totes les carreres, per reconèixer els ciclistes més complets i perseverants. El millor classificat en la puntuació Óminum, en categoria masculina i femenina, s’emportarà com a trofeu una bicicleta Cannondale.

Per posar punt i final al festival, en acabar el Girona Gran Fondo es farà una botifarrada per a tots els participants, seguida del pòdium de la classificació. Les inscripcions a les curses individuals o als pacs es poden realitzar a través del web www.gironagranfondo.com fins al 30 de maig.  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)