Notícies i comunicats

09/06/2017

L'Ajuntament de Girona aprova el projecte per reconstruir el pont del Dimoni

L'objectiu de la proposta és recuperar una part important del patrimoni arquitectònic de la ciutat.

L’Ajuntament de Girona ha aprovat avui definitivament el projecte per reconstruir el pont del Dimoni, a través d’un acord de la Junta de Govern Local. La proposta té com a objectiu la reconstrucció arquitectònica del pont, d’època medieval, mitjançant les restes que se’n conserven (unes 100 dovelles) datades del segle XIV i que es van conservar quan aquest pont es va desmuntar el 1968. El pont s’ubicarà entre els carrers de la Mare de Déu dels Àngels i de la Maçana, al barri de Santa Eugènia. 

Precisament el projecte de recuperació del pont inclou la reconstrucció dels dos arcs laterals, fets amb estreps de formigó, així com les dovelles del segle XIV i la paret de maçoneria tradicional. Amb la seva reconstrucció es pretén fomentar la recuperació del patrimoni arquitectònic de la ciutat, alhora que millorar el teixit de vianants a la zona. 

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha assenyalat que “la recuperació del pont del Dimoni és una vella reivindicació de les entitats i els veïns del barri de Santa Eugènia. És important perquè també representa la recuperació de la memòria del que havia estat el poble de Santa Eugènia de Ter i és, per tant, alhora, una connexió simbòlica amb l’orgull dels eugeniencs i les eugenienques”. 

L’import del projecte és de 510.083,44 €, IVA inclòs, i l’Ajuntament de Girona ja preveia aquesta despesa en les partides d’inversions del pressupost d’enguany. L’arquitecte Ramon Ripoll Masferrer ha estat l’encarregat de redactar el projecte. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)