Notícies i comunicats

12/06/2017

Girona participa a la jornada "Ciudades Refugio: Realidades municipales de la acogida de refugiados"

La trobada de municipis d'arreu del territori espanyol es va celebrar divendres a Barcelona amb l'objectiu d'exigir al govern de l'Estat que compleixi el compromís d'acollir refugiats.

El regidor delegat de Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Cristóbal Sànchez, va assistir divendres passat a Barcelona a la jornada “Ciudades Refugio: Realidades municipales de la acogida de refugiados”, una trobada de 25 municipis d’arreu de l’Estat per exigir al Govern espanyol que compleixi el compromís d’acollir refugiats. 

Durant la trobada, representats d’aquests 25 municipis han presentat el manifest de les ciutats amb el títol “Declaració de Barcelona: les ciutats davant la realitat del refugi a Espanya”, en el qual els municipis ofereixen col·laboració per tal que l’Estat compleixi amb les obligacions internacionals d’acollir refugiats procedents de Turquia i el Pròxim Orient i de reubicar els que es trobin en altres països d’Europa. De les 1.449 persones que s’han d’acollir procedents de Turquia i el Pròxim Orient, només n’han arribat 418 i de les 15.888 reubicacions des del territori europeu només n’han arribat 886, el 5,6% del total. 

“L’Estat espanyol ha rebut 3.137 milions d’euros d’Europa del Fons Europeu d’Asil, Migració i Integració (FAMI) per al període 2014-2020 i es va comprometre a fer l’acolliment de 17.337 refugiats en un termini que acaba el 25 de setembre d’enguany i no s’està complint”, ha recalcat el regidor de Cooperació, Cristóbal Sànchez, alhora que ha volgut manifestar que “demanem transparència i volem saber a què es destinen aquests diners”. “Si l’Estat espanyol no vol fer res, que s’aparti i ens deixi fer”, ha remarcat el regidor. 

Durant la jornada també va haver-hi un espai de treball per compartir iniciatives i estratègies en l’acollida de les persones refugiades a les nostres ciutats, “que va servir per posar en comú experiències d’altres municipis amb l’objectiu d’agafar idees i replicar iniciatives que ja s’estan duent a terme a diferents ciutats”, tal com ha volgut destacar el regidor de Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Cristóbal Sànchez. 

Les altres ciutats participants a la jornada van ser Barcelona, Badalona, Berga, Cadis, Castelló de la Plana, Còrdova, el Prat de Llobregat, Granada, l’Hospitalet de Llobregat, Huelva, la Corunya, Lleida, Madrid, Màlaga, Manresa, Palma, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sevilla, Terrassa, València, Valladolid, i Saragossa. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)