Notícies i comunicats

13/06/2017

L'escriptora i historiadora israeliana Fania Oz-Salzberger tancarà aquest dijous el cicle "La identitat des de l'absència"

La filla del prestigiós escriptor i intel·lectual Amos Oz parlarà de la identitat jueva més enllà de la religió amb una conferència al Museu d'Història dels Jueus.

Imatge de Fania Oz-Salzberger
i el seu pare, Amos Oz

L’escriptora i historiadora israeliana Fania Oz-Salzberger tancarà aquest dijous (19 h) el cicle “La identitat des de l’absència” al Museu d’Història dels Jueus amb la conferència “La identitat jueva més enllà de la religió”. El cicle, organitzat per l’Institut d’Estudis Nahmànides del Patronat Call de Girona i la Càtedra Ferrater Mora de la Universitat de Girona, ha abordat la qüestió de la identitat catalana a partir de la proximitat, el contrast i el rebuig de les comunitats musulmanes i jueves que fins a finals de l’Edat Mitjana van viure a les terres de la Corona d’Aragó. 

Fania Oz-Salzberger és catedràtica d’història del poble jueu a la Facultat de Dret de la Universitat de Haifa (Israel), directora del del Paideia European Institute for Judaic Studies (Suècia) i membre de l’Institut Democràtic d’Israel i de la Comissió Europea del Diàleg Intercultural. El seu camp de recerca és, principalment, la història de les idees i del pensament polític, així com el diàleg Europa-Israel. 

En la conferència de dijous parlarà dels mecanismes secrets de la supervivència jueva, del fet singular de la pertinença a la nació jueva, del soft power de la memòria textual i de les noves maneres de mantenir la identitat jueva al segle XXI. Des d’Abraham i Sara fins a l’hebreu d’avui en dia, o a Internet, la xerrada serà un recorregut al voltant dels components clau de l’existència jueva actual. 

Oz-Salzberger és filla del prestigiós escriptor i intel·lectual israelià Amos Oz, amb qui va publicar el 2014 el llibre Los judíos y las palabras, una anàlisi laica, il·lustrada i humanística de la relació ancestral que manté el poble jueu amb la paraula oral o escrita. 

La conferència serà anglès i l’entrada serà lliure.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)