Notícies i comunicats

14/06/2017

Alumnes de 4t d'ESO de l'escola Bell-lloc del Pla presenten el projecte Sygnall a l'Ajuntament de Girona

El treball ha guanyat diversos premis, nacionals i estatals, i està enfocat a la localització de malalts d'Alzheimer i altres persones amb malalties degeneratives que pateixen problemes de desorientació.

Font: Ajuntament de Girona

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va rebre fa unes setmanes a l’Ajuntament de la ciutat quatre dels cinc alumnes de 4t d’ESO de l’escola Bell-lloc del Pla creadors del projecte Sygnall, una eina destinada a localitzar persones malaltes d’Alzheimer o que pateixen altres malalties degeneratives que els provoquen problemes de desorientació. Els alumnes que han fet possible el projecte són Andi Franco, Ignasi Gómez, Joaquim Gubert, Miquel Puig i Àlex Soriano. 

El projecte va guanyar la V Competició Catalana de Miniempreses, que va tenir lloc a Barcelona el passat mes de març i que els va obrir la porta a participar a la XI Competició Nacional, celebrada a finals d’abril a Madrid i que també van guanyar. Amb aquest triomf passaran a competir a Brussel·les, a l’àmbit europeu, el proper mes de juliol. 

Sygnall també és el nom de la miniempresa, de caràcter social i solidari, que ha donat nom al projecte. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)