Notícies i comunicats

15/06/2017

La Policia Municipal de Girona deté una persona que s'emporta per la força el seu vehicle del dipòsit municipal

El 30 de maig una patrulla d'agents li va immobilitzar el cotxe per haver donat positiu en consum de substàncies estupefaents i la mateixa nit va entrar al recinte del dipòsit i va fer un forat a la tanca per treure el turisme.

Font: Policia Municipal de Girona

La Policia Municipal de Girona va detenir aquest dimarts passat, dia 13 de juny, Isaac MP, de 23 anys, veí de Santa Coloma de Farners, com a presumpte autor d’un delicte de realització arbitrària del propi dret i un delicte menys greu de danys. 

El dia 30 de maig a la matinada una patrulla de la Policia Municipal que feia un control a la Gran Via de Jaume I va immobilitzar un vehicle perquè el conductor havia donat positiu en consum de substàncies estupefaents. Ordinàriament, aquest tràmit es resol quan una altra persona, en condicions òptimes per a la conducció, es fa càrrec del vehicle. Atès que no hi havia ningú per substituir-lo, el vehicle es va haver de traslladar al dipòsit municipal. 

A les 7.30 h del mateix dia 30, la Policia Municipal va rebre l’avís d’un treballador del dipòsit que alertava que algú havia causat danys a les tanques del recinte i s’havia endut el vehicle immobilitzat aquella mateixa nit. Tot seguit els agents van constatar que la tanca de la part posterior del dipòsit tenia un forat molt gran, que suposadament hauria servit com a punt de fugida per manllevar el vehicle. 

A partir d’aquest fet, el treball policial es va centrar en identificar la persona que s’hauria endut el cotxe i havia malmès part de les instal·lacions municipals. Gràcies als aparells de videovigilància que envolten el recinte, els agents van constatar el modus operandi i van identificar l’autor. En concret, es va identificar el jove conductor que la nit anterior havia estat denunciat i al qual se li havia retirat el vehicle com l’autor dels danys i d’haver pres el vehicle del dipòsit. 

Les filmacions van mostrar com Isaac MP saltava la tanca perimetral i, un cop a l’interior, donava cops de peu primer i amb un mall després contra la mateixa tanca. Veient que no podia aconseguir l’espai suficient com per sortir amb el vehicle, finalment el mateix cotxe va servir d’eina per forçar la sortida. 

Després de diverses gestions de localització, dimarts agents del grup d’Investigació i Seguretat de la Policia Municipal, van detenir el jove conductor, del qual ja constaven antecedents policials.  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)