Notícies i comunicats

05/07/2017

Girona acollirà el concert d'havaneres benèfic "Dones a la mar"

L'acte tindrà lloc el proper 29 de setembre a l'Auditori del Centre Cultural La Mercè. La recaptació anirà destinada al projecte d'habitatge per a dones supervivents a la violència de gènere de la Fundació SER.GI.

Font: Ajuntament de Girona

La tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes; el vicepresident de la Fundació SER.GI, Jaume Fàbrega, i la cantant Clara Sánchez-Castro han presentat aquest matí el concert d’havaneres a benefici del projecte d’habitatge per a dones supervivents a la violència de gènere de la Fundació SER.GI, que tindrà lloc el proper 29 de setembre a les 20.30 h a l’Auditori del Centre Cultural La Mercè. 

El projecte d’habitatges per a dones supervivents a la violència de gènere té com a objectiu crear un dispositiu d’habitatges d’inclusió específic per a dones soles o famílies monomarentals. En aquest sentit, la regidora Glòria Plana Yanes ha manifestat que “l’Ajuntament de Girona no pot quedar al marge d’aquestes iniciatives que treballen per l’empoderament de la dona”, alhora que ha volgut posar de relleu que “l’administració i les entitats han de treballar plegades per eradicar aquesta xacra i sensibilizar la població sobre aquest problema”. 

El concert solidari comptarà amb la participació de Les Anxovetes, Clara, Indira Ferrer i Neus Mar, que aniran acompanyades per músics i compositors del món de l’havanera i interpretaran havaneres noves i tradicionals. El preu de l’entrada és de 15 €, import que anirà destinat íntegrament al projecte. 

La Fundació SER.GI compta amb un parc de quatre habitatges destinats exclusivament a dones que han petit violència domèstica i que arriben a l’entitat derivades pels recursos d’acolliment d’urgència. Altres objectius inclosos en aquest projecte són el d’acompanyar les usuàries en el seu procés d’autonomia, oferir-los un suport en la presa de decisions i esdevenir referents positius per a la usuàries en l’etapa posterior de recuperació del control de les seves vides. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)