Notícies i comunicats

05/07/2017

El projecte "Comerç emblemàtic" es presenta al plenari de l'Agència de Promoció Econòmica de Girona

La reunió ha tingut lloc aquest migdia al Saló de Descans del Teatre Municipal.

Font: Ajuntament de Girona

L’alcaldessa de l’Ajuntament de Girona, Marta Madrenas, ha presidit aquest migdia el plenari de l’Agència de Promoció Econòmica de Girona. La trobada, a la qual han participat diversos representants d’entitats i institucions del sector, ha tingut lloc al Saló de Descans del Teatre Municipal. 

En el marc de la reunió s’ha fet també el seguiment de les taules d’Indústria, Empresa i Ocupació i Promoció de la Ciutat; s’ha informat dels projectes en curs i a desenvolupar per aquest any; i s’han avaluat els principals indicadors socioeconòmics de Girona i el seu entorn territorial. 

Durant la reunió s’ha presentat la primera part de l’estudi pel projecte “Comerç singular i emblemàtic” encarregat a la consultora RBD Consulting Group. En aquesta primera fase, de diagnosi i inventari a partir d’un treball previ que es va fer en el 2016, s’han analitzat els comerços de la ciutat i s’han classificat en 3 grups: “comerços de més de 50 anys”, “comerços de més de 40 anys” i “comerços singulars i/o destacats”. En aquests moments s’està treballant per definir els criteris de valoració per l’anàlisi del cens d’establiments amb l’objectiu de dissenyar l’estratègia i elaborar el pla d’acció per a la protecció i promoció del comerç singular i emblemàtic. 

La tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme de l’Ajuntament de Girona, Glòria Plana Yanes, ha explicat “que aquest encàrrec parteix d’un primer anàlisi que es va fer el 2016 en el marc de la Taula de Promoció de la Ciutat i respon a la voluntat del govern de la ciutat de fomentar, protegir i vetllar per la continuïtat d’activitats amb identitat pròpia, així com fomentar i potenciar la conservació de comerços o establiments que tenen unes característiques arquitectòniques o paisatgístiques amb un interès especial”. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)