Notícies i comunicats

14/02/2019

Neix l'EDhack Krea Girona, una experiència col·lectiva per treballar les oportunitats que es generen en el vincle entre l'educació i la cultura

Els dies 22 i 23 de març tindrà lloc al Centre Cultural La Mercè una hackató cultural i educativa, un projecte basat en la cocreació i el treball en equip.

“De quines maneres podem connectar l’educació i la cultura?”. Aquesta serà la pregunta que donarà peu al repte del primer l’EDhack Krea Girona, una experiència col·lectiva per treballar les oportunitats que es generen en el vincle entre l’educació i la cultura. La hackató cultura i educativa de Girona tindrà lloc al Centre Cultural La Mercè els dies 22 i 23 de març.

Una hackató és un esdeveniment únic, vibrant, creatiu i d’aprenentatge en què moltes persones de perfils diversos aborden problemes o reptes per equips i creen solucions originals i tangibles. En aquesta ocasió, per primer cop a Girona, es farà una hackató adreçada a crear projectes que aprofitin les oportunitats que es generen en el vincle entre els àmbits educatiu i cultura basant-se en la cocreació i el treball en equip.

“Les administracions públiques treballem per impulsar mesures per augmentar la participació en la presa de decisions polítiques i la creació d’aquesta iniciativa ens sembla una forma singular, innovadora i extraordinària d’atraure i apassionar el nostre jovent per implicar-lo en la presa de decisions i en el sentit de comunitat”, ha assenyalat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

Tal com ha explicat el coordinador del projecte, Eduard Ortiz de Villacían, l’objectiu és aconseguir que una setantena de persones participin a la Hackató i que generin catorze projectes entre divendres 22 de març a la tarda i dissabte 23 de març al matí. A partir d’aquí, el jurat escollirà sis propostes de les quals una serà la seleccionada per desenvolupar-se. La presentació de les opcions finalistes i l’anunci de la guanyadora es farà el dissabte 23 de març a la tarda. Totes les propostes es podran consultar de forma lliure i en format obert al web de la hackató.

Avui mateix s’han obert les preinscripcions per participar a l’EDHack Krea Girona i es tancaran a mitjan de març. Es poden fer a través del web http://girona.edhack.cat, on també hi ha les bases de participació i material divers sobre les característiques de les hackatons. Aviat començaran també les activitats d’escalfament prèvies a la hackató, que serà el moment d’aprofundir en el repte, descobrir la metodologia de treball EDhacker i contactar amb les persones implicades i interessades en l’educació i la cultura.

EDhack Krea Girona és un projecte impulsat per l’Ajuntament de Girona i per la Fundació Jaume Bofill amb la col·laboració de la Universitat de Girona. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)