Notícies i comunicats

22/02/2019

Els barris de Girona celebren l'arribada del Carnestoltes

A partir de demà, i durant tres caps de setmana, els carrers de la ciutat s'ompliran de festes i rues amb motiu del Carnaval.

Durant tres caps de setmana, els carrers de la ciutat de Girona s’ompliran de festes i rues per a la celebració del Carnestoltes. Els primers en celebrar-ho seran els barris de la Devesa-Güell, l’Esquerra del Ter i Girona Est, que ho faran demà, dissabte 23 de febrer, a la tarda. La Devesa-Güell iniciarà la festa amb una rua a la plaça de la Sardana que finalitzarà a la plaça Miquel de Palol amb el grup Blackiss, xocolatada popular i inauguració del nou cobert de la plaça. L’Esquerra del Ter realitzarà el carnestoltes solidari, per a la Plataforma Animalista de Girona, amb una rua des de la plaça dels Germans Sàbat fins a la guingueta de Fontajau, el tradicional concurs de comparses, una xocolatada i xaranga amb Bufa Tramuntana. I Girona Est ho celebrarà al pati del Centre Cívic Onyar, també amb rua, concurs de comparses, xocolatada i ball.

El següent cap de setmana, concretament dissabte 2 de març, serà el torn dels barris de Montilivi i Sant Narcís. El matí tindrà lloc la festa de Carnestoltes a Montilivi, que enguany arriba a la 23a edició. Serà a la plaça de la Font del Gat, amb una rua que recorrerà els carrers del barri, un concurs de disfresses, el ball i la xocolatada per a tots els participants. I a la tarda, a la plaça de l’Assumpció de Sant Narcís s’iniciarà la rua, que acabarà al mateix punt, amb animació infantil i xocolatada, i amb el concurs de disfresses temàtic, que aquest any versarà sobre jocs de taula.

La finalització de les festes de Carnestoltes a Girona serà el dissabte 9 de març. En aquesta ocasió els barris que ho celebraran seran els de Pla de Palau-Sant Pau, a la pista del costat de l’església, i de Pont Major, amb rua de la plaça de Tomàs Baraut fins al pavelló de Pont Major. A més, el Barri Vell i els barris del Mercadal, Vista Alegre, Pedreres i Torre Gironella celebraran Carnaval conjuntament a l’entorn del pont de Pedra.

Tots aquests carnestoltes s’organitzen de manera conjunta entre l’Ajuntament de Girona i les entitats dels barris, des d’associacions de veïns i veïnes fins a les AMPA de les escoles.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)