Notícies i comunicats

22/02/2019

Arrenca la primera edició de la Mobile Week Girona

Les jornades tindran lloc avui, demà i dilluns i convidaran la ciutadania a reflexionar sobre l'impacte de la transformació digital en la vida quotidiana a través d'àmbits com el turisme, la ciència o l'educació.

Aquest matí s’ha inaugurat la primera edició de la Mobile Week Girona. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha participat en l’acte juntament amb la vicerectora d’Estudiants i Inserció Laboral i directora de la Càtedra d’Emprenedoria de la Universitat de Girona, Laura Vall-llosera, i el president del Col•legi d’Aparelladores, Arquitectes Tècnics i Enginyers de Girona, Miquel Josep Vendrell. La inauguració s’ha fet justament a la seu del Col•legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Girona, a l’edifici de la Punxa, escenari de la primera jornada de la Mobile Week.

La jornada d’avui s’ha centrat en les “Ciutats i territoris digitals” i s’hi debaten les noves maneres de pensar les nostres ciutats i com millorar el desenvolupament del territori amb els serveis intel·ligents. La jornada de demà, dissabte, tindrà lloc al Centre Cultural La Mercè i girarà entorn de l’educació i l’aprenentatge i el paper que juga la tecnologia en l’educació. Hi participaran, entre altres, el director del programa científic de TV3 “Què, qui, com”, Jaume Vilalta; la directora general de Frit Ravich, Judith Viader, i la instagramer Absolutely Khaoula.

Dilluns tindrà lloc la darrera jornada, que se centrarà en les noves economies i les economies socials i solidàries. Les activitats tindrà lloc a l’Edifici Sant Domènec, del Campus del Barri Vell de la Universitat de Girona, i hi participaran, entre altres, el comunicador i emprenedor social Mohamed El Amrani.

“Quan des de l’Ajuntament de Girona vam veure que teníem l’oportunitat de ser subseu de la Mobile Week, no ens ho vam pensar dos cops. Tenim el convenciment que tots plegats podem fer de Girona un territori líder tecnològicament. Tenim la part educativa, a través sobretot de la Universitat de Girona, i tenim també el talent de professionals potents que estan en aquesta línia. Una part essencial d’aquest camí és la promoció de les vocacions tecnològiques, no només entre els joves, sinó entre tota la ciutadania en el seu conjunt, ja que la tecnologia intel•ligent fa prosperar els territoris, les ciutats i les societats”, ha subratllat l’alcaldessa Marta Madrenas en la inauguració d’avui.

Sota el lema “La nostra senzilla relació amb la tecnologia”, les jornades convidaran la ciutadania a reflexionar sobre l'impacte de la transformació digital en la seva vida quotidiana a través d’àmbits com el turisme, la ciència o la l’educació.

La Mobile Week Girona forma part de la Mobile Week Catalunya, una iniciativa conjunta de la Mobile Week Barcelona i la Generalitat de Catalunya que té per objectiu fer arribar les jornades tecnològiques arreu del territori català, estendre el debat sobre la revolució tecnològica a tota la ciutadania i aconseguir tirar endavant l’estratègia de fer que Catalunya esdevingui un hub digital.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)