Notícies i comunicats

25/02/2019

S'inicia el programa Enfeina't del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) per a la contractació i acompanyament de persones en situació desocupació de llarga durada

El programa Enfeina't és un programa propi de la comunitat autònoma de Catalunya i fa possible que les persones desocupades de llarga durada puguin ser contractades en període de 6, 9 o 12 mesos, adquirint experiència professional i una millora en la seva ocupabilitat.

L’Ajuntament de Girona, participa en la convocatòria del programa Enfeina’t del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per a la contractació laboral temporal i acompanyament a la contractació i inserció de les persones en situació de desocupació de llarga durada.
El programa Enfeina’t és un programa propi de la comunitat autònoma de Catalunya i fa possible que les persones desocupades de llarga durada puguin ser contractades en període de 6, 9 o 12 mesos, adquirint experiència professional i una millora en la seva ocupabilitat.

En el marc del programa Enfeina’t, 6 persones en situació d’atur de llarga durada han iniciat el passat 20 de febrer un contracte d’un any de durada a l’Ajuntament de Girona, mitjançant una subvenció de 222.633,35 € que el Servei d’Ocupació de Catalunya ha atorgat a aquests efectes.

Les persones contractades estan distribuïdes en 2 àrees de gestió de l’Ajuntament, de la manera següent: dues persones a l’àrea l’Àrea d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública i 4 persones a l’Àrea de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local, Turisme i Ocupació.
Així mateix es definirà les actuacions de suport i acompanyament individual i continuat en funció de les necessitats de cadascun d’ells i també es treballaran estratègies de transició al mercat de treball ordinari per al seu posterior retorn al mercat laboral.

A l’Ajuntament, desenvoluparan diverses tasques directament relacionades amb l’interès social que es persegueix en sectors prioritaris definits en l’Ordre i sempre acompanyats d’un tutor/a durant els 12 mesos de contractació. De les 6 persones contractades, 3 estan en possessió de formació universitària superior (Llicenciatura/Diplomatura) i 3 en formació bàsica. Per sexe, 5 són noies i 1 és noi. Per municipi de residència, 4 són de Girona, 1 és de Quart i 1 és de Sant Julià de Ramis.


Els contractes de treball subscrits en el marc d’aquest programa estan efectuats d’acord amb les condicions establertes en L’Ordre TSF/150/2018, de 3 de setembre i estan finançats pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) i pel Servicio Público de Empleo Estatal - Ministerio de Empleo, Migraciones y Seguridad Social.

 

 

“Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i pel Servicio Público de Empleo Estatal-Ministerio de Empleo, Migraciones y Seguridad Social en el marc del Programa ENFEINA’T, regulat per l’Ordre TSF/150/2018, de 3 de setembre”
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)