Notícies i comunicats

26/02/2019

La segona edició del Festival Internacional de Circ a Girona bat rècord d'assistència amb més de 33.000 espectadors

S'ha ofert un dia de funcions addicional i s'ha assolit una ocupació mitjana del 94,87%. L'espectacle ha recaptat 1.410 € per a finalitats socials que es destinaran al Grup MIFAS.

El Festival Internacional del Circ Elefant d’Or ha assolit xifres rècord en la seva segona edició a Girona amb l’assistència de fins a 33.297 espectadors. Durant sis dies, del 14 al 19 de febrer, s’han pogut veure 24 atraccions circenses inèdites a Europa, amb actuacions de 78 artistes provinents de 13 països diferents. A més, enguany el festival ha ofert un dia més de sessions que l’any anterior i ha aconseguit mantenir dades d’ocupació elevades, amb un 94,87% d’ocupació mitjana en el total de les 17 funcions representades.

A banda del vessant artístic, el festival ha mostrat de nou el seu compromís social. En aquest sentit, s’han repartit més de 500 entrades sense cost a col•lectius socials de la ciutat, s’han ofert dues actuacions de circ a la Residència Geriàtrica Maria Gay i a l’hospital Josep Trueta i s’han recollit fons per a finalitats socials. Aquest any s’han recaptat un total de 1.410 € provinents de les entrades dels espectadors que es destinaran íntegrament al Grup MIFAS Girona.

“El reconeixement i el valor afegit que el circ suposa per a la ciutat i pel territori destaca més enllà de l’aspecte econòmic. El festival apropa la cultura a les persones en situació de vulnerabilitat i també al públic més jove, poc habituat a consumir productes culturals, un fet que representa un dels grans reptes de l’Ajuntament de Girona”, ha explicat l’alcaldessa Marta Madrenas.

Pel que fa a l’impacte econòmic del festival, la vicepresidenta de la Diputació de Girona, M. Àngels Planas, ha explicat que es preveu un retorn de més d’1 milió i mig d’euros, una xifra que superaria els resultats de l’edició anterior. A més, Planas ha destacat que “es tracta d’una proposta que projecta la marca Girona i Costa Brava però que alhora ajuda a desestacionar el turisme al territori”.

Per la seva banda, el director del Festival i de Circus Arts Foundation, Genís Matabosch, ha agraït la complicitat de les entitats, empreses i administracions que han apostat per l’esdeveniment, i ha ressaltat que “els resultats d'enguany demostren que el circ de carpa no és ni mediocre ni un espectacle destinat únicament als infants, sinó una art escènica d’èxit”.  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)