Notícies i comunicats

06/03/2019

S'inicia el procés dels pressupostos participats dels barris de Girona per al 2019

Els veïns i veïnes de la ciutat podran fer propostes fins al 28 de març.

L’Ajuntament de Girona ha iniciat el procés dels pressupostos participats dels barris per al 2019. Es tracta de la setena edició del projecte i, un cop més, el consistori hi destinarà 1.200.000 euros. El tret de sortida del procés d’enguany va tenir lloc la setmana passada amb la primera reunió de la Comissió Mixta de Ciutat, que va ser presidida pel vicealcalde i regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació, Seguretat i Cooperació, Eduard Berloso, i per la tinenta d’alcaldia i regidora d’Hisenda i Règim Interior, M. Àngels Planas.

En una primera fase, els veïns i veïnes de Girona tindran l’opció de fer propostes per portar a terme al seu barri. Aquestes propostes es podran presentar fins al 28 de març a través del formulari que s’obrirà al web http://www.girona.cat/consultabarris o bé directament a través de les associacions veïnals.

El procés continuarà amb les diferents assemblees de barri, que es portaran a terme durant la primera quinzena d’abril. En aquestes assemblees hi podran participar les entitats del barri que estiguin inscrites en el Registre Municipal d’Entitats de l’Ajuntament de Girona i els veïns i veïnes de la zona.

Totes les propostes es presentaran el dia de l’assemblea per tal de donar-les a conèixer a les persones assistents i debatre-les conjuntament amb les que hagin presentat les entitats. Se’n prioritzaran un màxim de cinc, que els serveis municipals valoraran tècnicament i econòmicament.

Durant el mes de maig, l’Equip de Valoració Tècnica i Econòmica elaborarà els informes sobre la viabilitat tècnica i econòmica de les propostes presentades. Passades les eleccions municipals, previstes per al 26 de maig, es reprendrà el procés amb les assemblees de retorn, en què es presentaran a entitats i ciutadania les valoracions i es decidirà quines se sotmetran a la consulta, que enguany està prevista passat l’estiu.

La informació sobre el calendari dels pressupostos participats 2019 i la quantitat assignada a cada barri d’acord amb els criteris objectius establerts es donarà a conèixer a la ciutadania a través de la distribució d’un butlletí que arribarà a les llars gironines en els propers dies.

En la Comissió Mixta de Ciutat es va decidir també reprendre, a partir del mes de juny, les reunions del grup de treball que té com a objectiu revisar el Reglament dels pressupostos participats dels barris de l’Ajuntament de Girona. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)