Notícies i comunicats

07/03/2019

L'Ajuntament de Girona, la Diputació i la Generalitat de Catalunya commemoren conjuntament el Dia Internacional de les Dones

L'acte ha tingut lloc aquesta tarda al vestíbul de la seu de la Generalitat a Girona, que s'ha batejat amb el nom de Narcisa de Caramany i Fontdevila.

L’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya a Girona han commemorat aquesta tarda de forma conjunta el Dia Internacional de les Dones. L’acte, que ha tingut lloc al vestíbul de la seu de la Generalitat a Girona, ha comptat amb la presència de la tinenta d’alcaldia i regidora d’Hisenda i Règim Interior del consistori, M. Àngels Planas; el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila, entre altres autoritats, representants d’entitats i ciutadania a títol individual.

Durant l’acte s’ha descobert la placa que donarà el nom de Narcisa Caramany i Fontdevila al vestíbul institucional de l’edifici de la Generalitat a Girona. La historiadora de l’art Isabel Juan Casademont ha estat l’encarregada de glosar la figura de Caramany, ciutadana il•lustra de la Girona del segle XVIII. El 20 de febrer de 1781 va instituir davant notari la Fundació de la Casa de la Convalescència, que havia de ser una institució que procurés el repòs de les persones malaltes encara convalescents de l’Hospital de Santa Caterina.

Tot seguit, la secretària del Col·lectiu de Dones de Sant Narcís, Àngels Casal, ha llegit la declaració institucional del Dia Internacional de les Dones d’enguany, en què s’ha subratllat que “tot i els avenços legislatius (...) aquest 8 de març, com cada dia, cal continuar reivindicant la igualtat efectiva de dones i homes. A continuació, la llevadora Eva Casadevall Armengol ha pronunciat la conferència “Repàs història i personal de l’Hospital Santa Caterina”.

Els parlaments institucionals de la tinenta d’alcaldia i regidora d’Hisenda i Règim Interior de l’Ajuntament de Girona, M. Àngels Planas; del president de la Diputació Miquel Noguer i del delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila, han tancat l’acte d’avui, que s’emmarca en les commemoracions que se celebren arreu amb motiu del Dia Internacional de les Dones cada 8 de març. Aquest any s’ha decidit avançar la data de celebració un dia per no coincidir amb la vaga feminista convocada per demà, dia 8 de març.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)