Notícies i comunicats

13/03/2019

La Mercè acull un cicle sobre la creació artística al voltant del Mediterrani

"Derives de la Mediterrània. Art, literatura i cultura del Mare Nostrum", està coordinat per Laura Cornejo i Pere Parramon i s'emmarca en les activitats complementàries del Festival MOT.

El proper dimecres, 13 de març, a les 19h, tindrà lloc la primera de les quatre sessions del cicle de conferències Derives de la Mediterrània. Art, literatura i cultura del Mare Nostrum al Centre Cultural La Mercè. Amb aquest cicle, organitzat per l’Escola Municipal d’Humanitats i coordinat per Laura Cornejo i Pere Parramon, s’aprofundirà en les derives i reflexions culturals que ofereix la mar Mediterrània.

L'art i la literatura han reflectit des de l’antigor la seva condició d’espai d'intercanvi, forjant un poderós imaginari que avui fa del mític Mare Nostrum el centre d’alguns dels debats i reptes de la contemporaneïtat. Ens hi submergim des de quatre mirades diverses i transversals.

PROGRAMA
Dimecres, 13 de març
“La Mediterrània i la joie de vivre”, a càrrec d’Erika Bornay

20 de març
“La idea del Mediterrani i la postura artística contemporània: de la revisitació d'un imaginari cultural a la consciència del pes de les aigües”, a càrrec de Laura Cornejo

27 de març
“De l’estatuària antiga a la performance: pervivència dels models mediterranis d’humanitat i divinitat”, a càrrec de Pere Parramon

3 d’abril
“Imatge i mite del Mediterrani”, a càrrec de Rafael Argullol

El cicle és amb inscripció gratuïta enviant un correu electrònic a emhu@ajgirona.cat i s’emmarca en les activitats complementàries del Festival MOT de literatura, que tindrà lloc del 28 de març al 6 d’abril a Olot i Girona.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)