Notícies i comunicats

14/03/2019

L'Escola Municipal d'Art inaugura demà "La mirada crítica"

La mostra recull el treball de quatre ninotaires catalans: Joan Antoni Poch, Jordi Juncosa, Paco Santero i Jordi Magrià.

Demà, divendres 15 de març, a les 19h, s’inaugurarà l’exposició “La mirada crítica”, a la Sala Pati del Centre Cultural La Mercè. La mostra, que es podrà veure fins al 25 d’abril, recull el treball de quatre ninotaires catalans: Joan Antoni Poch, Jordi Juncosa, Paco Santero i Jordi Magrià.

L'exposició presenta una selecció de dibuixos amb un fort component de crítica social i amb l'actualitat més recent com a tema. Sobretot s’hi podran veure vinyetes dedicades al procés i al judici als presos independentistes, però també a la tragèdia migratòria que segueix segant vides al Mediterrani, les desigualtats socials i de gènere, la MAT i molts altres temes d’actualitat.

Aquesta selecció de quatre il·lustradors contemporanis permet constatar el bon moment dels ninotaires catalans i gaudir dels seus dibuixos, alhora que fa reflexionar sobre situacions i temes d’actualitat a través del seu fort component de crítica social.

Els dibuixos utilitzen tot un ventall de tècniques de dibuix i il·lustració com grafit, llapis de colors, tinta, retoladors, bolígrafs i entintatge digital. Recursos gràfics i materials que es posen al servei de la transmissió ràpida i eficaç d'una idea.

L’exposició és d’entrada lliure i l’organitzen el Grup “Girona ens Emociona” i l’Escola Municipal d’Art.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)