Notícies i comunicats

14/03/2019

L'Ajuntament de Girona participa en la campanya "Ningú dormint al carrer"

S'han organitzat diverses activitats fins al 20 de març amb l'objectiu d'acabar amb la invisibilització de les persones sense sostre.

L’Ajuntament de Girona participarà en la campanya “Ningú dormint al carrer” amb la programació de diverses activitats que es portaran a terme fins al 20 de març. El projecte solidari “Ningú dormint al carrer” està organitzat per l’associació ActivArte, la Fundació Arrels i l’entitat Homeless Entrepeneur i es desenvoluparà en trenta municipis catalans. La iniciativa neix amb l’objectiu de donar visibilitat a aquelles persones sense llar i mostrar com és la seva vida al carrer.

En el marc de la campanya, la biblioteca Carles Rahola acollirà fins al 20 de març una exposició fotogràfica a càrrec de la Fundació Arrels. La mostra està formada per 34 fotografies que busquen trencar els prejudicis de la ciutadania envers les persones sense sostre. Avui, a les 18 h, la biblioteca serà també l’escenari de la “Viuen al carrer perquè volen?”, amb la qual les entitats organitzadores pretenen arribar al públic amb l'objectiu d'humanitzar les persones que viuen al carrer.

L'acció principal de la campanya “Ningú dormint al carrer” serà la representació del musical Homeless. El musical social, al Teatre Municipal de Girona el dia 20 de març a les 18 h. L'obra teatral tracta la situació d’un sense sostre que havia sigut un cantant famós i que ajuda una jove durant la seva primera nit al carrer.

L’entrada al musical serà gratuïta gràcies a la col•laboració del Girona FC, que ha finançat íntegrament l’esdeveniment i que participarà també en l’acte amb la presència del jugador del primer equip Aday Benítez.

El mateix dimecres 20 de març, a les 16 h, el Saló de Descans del Teatre Municipal serà l’escenari de l’activitat “Diàlegs sense sostre”, una trobada entre alumnat de secundària i diverses persones que viuen o han viscut al carrer. La iniciativa té com a finalitat mostrar a la gent més jove què és el sensellarisme i conscienciar-los sobre aquesta problemàtica social.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)