Notícies i comunicats

19/06/2018

Comença la recta final de la consulta dels pressupostos participats de barris del 2018

La participació aquest any és superior a la del 2017 i ja han votat més de 3.000 persones.

Comença l’última setmana de pressupostos participats del 2018. La consulta d’enguany, que va començar dilluns passat, dia 11 de juny, acabarà aquest diumenge. Fins ara, ja han votat més de 3.000 persones, una xifra superior a la del mateix període de l’any anterior quan, en el mateix període, havien votat 1.888 persones. 

Les últimes dades oficials són les d’ahir al migdia, amb un total de 3.147 persones que ja havien emès el seu vot aquest 2018. Per barris, l’Eixample, Sant Narcís, Montilivi-La Creueta, Sant Pau, Montjuïc i Palau-sacosta-L’Avellaneda són els que registren una xifra més alta de participació fins ara. 

El vicealcalde i regidor de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació, Seguretat i Cooperació de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso, ha fet una crida a la participació de la ciutadania de Girona en la consulta d’enguany. 

En total, enguany es poden votar una norantena de projectes dividits entre els trenta barris de la ciutat. Aproximadament 3 de cada 4 projectes que es porten a consulta fan referència als àmbits de l’urbanisme, la mobilitat i la via pública, on predominen aspectes de seguretat, il·luminació, arranjament i pavimentació de carrers i espais, adequació de voreres i espais infantils i millora d’accessos. També cal ressaltar els projectes relacionats amb els espais verds i el medi, les propostes de dinamització dels barris o accions relacionades amb la cultura, l’esport o la salut. 

Votació electrònica i assistida

La votació de la consulta es fa, un any més, de forma electrònica. Tot i això, s’han establert uns punts de suport per assistir a les persones que ho desitgin a l’hora de fer la votació. El personal de les seus de l’Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana als barris, en el seu horari habitual, ajudarà a emetre el vot a totes aquelles persones que ho necessitin durant els dies que es fan les votacions electròniques. Algunes associacions de veïns també han habilitat els seus locals socials per fer les votacions.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)