Notícies i comunicats

07/06/2018

El projecte d'urbanització de la plaça del Pallol guanya un dels Premis d'Arquitectura de les Comarques de Girona 2018

El jurat ha guardonat amb la categoria de Paisatges el projecte de la nova plaça del Pallol.

La Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) va acollir, el passat 1 de juny, l’acte de lliurament de la 21a edició dels Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona. El projecte Urbanització de la nova plaça del Pallol a Girona, de Manel Bosch i Montserrat Nogués, va ser guardonat amb la categoria de Paisatges. Paisatges, és una de les quatre modalitats a les que poden optar les obres presentades (a més d’Arquitectures, Interiors i Efímers), i premia actuacions on l’exterior és el protagonista, des de jardins a parcs, així com intervencions urbanes a escales, carrers, places o edificacions vinculades al tractament de l’espai exterior.

La plaça del Pallol, de 2.130,41 metres quadrats de superfície, és un espai públic exterior del Barri Vell de Girona, situat darrere dels edificis de l’Ajuntament i del Teatre Municipal i format per l’espai resultant de l’enderroc de l’illa d’habitatges número 255, previst en el Pla Especial del Barri Vell, entre els antics carrers de Mora i de Talarn, i pel pati posterior de l’antic Hotel del Centre, que actualment forma part de l’edifici de l’Ajuntament.

Les obres de la plaça del Pallol, realitzades en dues fases i finalitzades l’any 2017, han suposat la urbanització d’un tram del carrer Sant Josep, del carrer Mora, del carrer Talarn i del carrer Nou del Teatre; la urbanització de la superfície de la plaça situada sobre l'aparcament soterrani, i la construcció d'un cos annex a l'Ajuntament a la part del darrere de l'edifici de l'antic Hotel del Centre. La pavimentació de l’espai s’ha realitzat amb pedra vella i formigó rentat amb tires de pedra, s’hi ha format una escala en forma de grada i s’hi ha dut a terme la plantació de l'arbrat de conjunt de la plaça. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)