Notícies i comunicats

15/11/2018

S'inicia la tercera edició del programa per a la contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries de la Garantia Juvenil

7 joves van iniciar el passat 31 d'octubre un contracte de sis mesos de durada a l'Ajuntament de Girona, mitjançant una subvenció de 77.000 € que el Servei d'Ocupació de Catalunya ha atorgat a aquests efectes.

L’Ajuntament de Girona, participa per tercer any consecutiu la convocatòria per incentivar la contractació laboral en pràctiques de joves amb formació, beneficiaris del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya, amb la finalitat de millorar la seva ocupabilitat amb l'adquisició de les aptituds i les competències derivades de la pràctica laboral, de manera que sigui possible la seva incorporació al mercat laboral de forma estable i duradora en el temps.

En aquest sentit, i en el marc del programa de contractació en pràctiques de joves beneficiaris de la Garantia Juvenil, 7 joves van iniciar el passat 31 d’octubre un contracte de sis mesos de durada a l’Ajuntament de Girona, mitjançant una subvenció de 77.000 € que el Servei d’Ocupació de Catalunya ha atorgat a aquests efectes.

Els joves contractats estan distribuïts en 6 àrees de gestió de l’Ajuntament, de la manera següent: dos joves a l’Àrea d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública; dos a l’Àrea de Cultura, Benestar Social i Ciutadania; un a l’Àrea de Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació, Seguretat i Cooperació; un a l’Àrea de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local, Turisme i Ocupació; un a l’Àrea d’Hisenda i Règim Interior.

Aquests joves desenvoluparan diverses tasques a l’Ajuntament, sempre acompanyats d’un tutor/a durant els 6 mesos de contractació. Tots els 7 joves contractats tenen titulació universitària: 4 tenen estudis universitaris en l’àmbit de les ciències socials i jurídiques, 1 en arts i humanitats, i 2 en enginyeria i/o arquitectura. Per sexe, 6 són noies i 1 és noi.

La Garantia Juvenil és una iniciativa de la Unió Europea per reduir l'atur juvenil, implementada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a través del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC). Els contractes de treball subscrits en el marc d’aquest programa estan efectuats d’acord amb les condicions establertes en l’Ordre TSF/115/2018, de 12 de juliol, cofinançats per la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu 2014-2020, amb un cofinançament del 91,89%.  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)