Notícies i comunicats

20/11/2018

Girona Emprèn va celebrar 10 anys donant suport a les persones emprenedores

Un centenar de persones van assistir a la mostra on es van poder conèixer algunes de les 775 empreses creades que han rebut assessorament al servei.

El servei de suport a l’emprenedoria de l’Ajuntament de Girona, Girona Emprèn, va celebrar 10 anys des de la seva posada en marxa amb una mostra d’emprenedoria al Centre Cultural La Mercè.

Durant l’acte es van poder conèixer alguns dels 775 projectes empresarials que han rebut assessorament del servei al llarg d’aquests deu anys, i que han significat la creació de més de 1.000 llocs de treball directes.

La mostra, en la qual hi va assistir un centenar de persones, va consistir en una taula rodona en què es van poder conèixer les experiències emprenedores de Francesc López Oliu, creador de la cervesa artesana Whym; Gemma Bosch Casamort, impulsora de En Gresca; Georgina Trill, impulsora de l’estudi creatiu Pomona; i de Josep Fontacaba, impulsor d’Apex Forestal i ambiental.

Les motivacions, il·lusions, però també les pors i dificultats que s’han trobat per engegar els projectes van estar el tema de debat de la taula. Tot i tractar-se de situacions personals i de negocis diversos, alguns punts en comú han estat el fet de que no es plantegen tornar a treballar per compte d’altri, o que tots tenen idees i inquietuds per engegar noves empreses.

Altres projectes emprenedors van estar presents a la mostra a través de vídeos que es poden veure al canal de Youtube de l’Ajuntament de Girona, però també en els plafons exposats al claustre del Centre Cultural La Mercè, on es va fer un còctel acompanyat de música en directe un cop finalitzat l’acte.

Aquesta es va iniciar amb la xerrada ‘L’emprenedoria, obligació o tria?’, a càrrec de Cristina Sánchez Miret, directora del Departament d’Empresa de la Universitat de Girona, qui va plantejar temes de reflexió al voltant del valor que cal que la societat del segle XXI doni al fet d’emprendre, les desigualtats en les oportunitats per crear negoci d’alguns col·lectius més vulnerables, així com la manca de visualització d’aquestes desigualtats socials, etc. Per tot això, Sánchez Miret considera que no es pot entendre el fet d’emprendre com un fet individual, sinó que és d’interès col·lectiu.

En la mostra també hi va intervenir Glòria Plana Yanes, Tinenta d’alcaldia de l’Àrea de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local, Turisme i Ocupació de l'Ajuntament de Girona, qui va obrir i clausurar la mostra; i Pere Condom, Director de l’Àrea d’Emprenedoria i Formació i del Programa Catalunya Emprèn, Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, qui va reflexionar sobre el nou model d’ecosistema emprenedor que s’ha estès a nivell mundial, entre els quals el català es troba en una posició prominent.

Des de la seva creació el 2008, el servei municipal de suport a l’emprenedoria Girona Emprèn, ha atès a 9.000 persones, de les qual 3.700 han estat assessorades per a la creació d’empresa. Ha ofert formació a 2.150 persones i ha ofert sessions de foment a l’emprenedoria a 2.450 alumnes dels centres educatius de la ciutat.

 

GALERIA DE FOTOS

10 anys de Girona emprèn


VÍDEOS DE L'ACTE


VÍDEOS D'EXPERIÈNCIES D'ÈXIT D'USUARIS/ÀRIES DE GIRONA EMPRÈN 

 

 

 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)