Notícies i comunicats

20/11/2018

Es renoven els membres del Consell d'Infants i del Consell d'Adolescents de Girona

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, presidirà l'acte formal de canvi de consellers i conselleres aquesta tarda (18.30 h) a l'institut Jaume Vicens Vives.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, presidirà aquesta tarda l’acte de renovació dels membres del Consell d’Infants de Girona i del Consell d’Adolescents de Girona. La formalització del canvi de consellers i conselleres es farà a les 18.30 h a l’institut Jaume Vicens Vives i hi assistiran també el regidor d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Girona, Josep Pujols, i la directora del centre, Anna Masos.

En el marc de l’acte d’avui es farà la presa de possessió dels càrrecs de consellers i conselleres, es llegiran els compromisos que tenen i es llegirà també el manifest sobre el dret dels infants en commemoració del Dia Internacional del Dret dels Infants, que és avui, dia 20 de novembre.

El Consell d’Infants de Girona es va constituir el desembre del 2015 coincidint amb els 25 anys de la signatura de la Carta de les Ciutats Educadores. Un total de 50 nens i nenes de 5è i 6è curs de primària de les següents escoles formaran part del Consell aquest nou curs 2018-2019: Àgora, Annexa-Joan Puigbert, Balandrau, Bell-lloc del Pla, Carme Auguet, Cassià Costal, Dalmau Carles, Doctor Masmitjà, Domeny, Eiximenis, FEDAC Pont Major, FEDAC Sant Narcís, Joan Bruguera, Marta Mata, Migdia, Montfalgars, Montjuïc, Pericot, Pla de Girona, Sagrada Família, Santa Eugènia, Taialà, Vedruna, Verd i Vila-roja.

Aquesta tarda es renovaran per primer cop també els membres del Consell d’Adolescents de Girona, constituït ara fa un any amb el doble objectiu d’esdevenir un observatori de la ciutat a partir de la mirada dels adolescents i de crear un espai de participació on els adolescents puguin exercir els seus drets com a ciutadans i ciutadanes en els termes directament relacionats amb el seu col·lectiu.

Per al curs 2018-2019, formaran part del Consell 26 joves de 1r i 2n d’ESO dels següents centre educatius de Girona: Escola Bell-lloc del Pla, Escola FEDAC Sant Narcís, Escola Maristes de Girona, Escola Vedruna de Girona, Institut Carles Rahola, Institut Ermessenda, Institut Montilivi, Institut Narcís Xifra, Institut Santiago Sobrequés, Institut Jaume Vicens Vives i Montjuïc International School.

Tant el Consell d’Adolescents com el Consell d’Infants sorgeixen del compromís de l’Ajuntament de Girona amb la participació ciutadana dels infants i dels adolescents en la vida del municipi, tal com es després del Pla local d’infància i adolescència (PLIA), aprovat el 2016, i del segell que reconeix Girona com a Ciutat Amiga de la Infància, obtingut el mateix any. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)