Notícies i comunicats

27/11/2018

La Policia Municipal de Girona deté quatre persones com a presumptes autores de diferents furts

El material furtat, majoritàriament roba, tenia un valor de més de 4.000 euros.

La Policia Municipal de Girona va detenir la nit de dijous 21 de novembre Jessica PR, de 40 anys, veïna de Sant Adrià del Besòs, i Maria del Carmen SE, de 52 anys; Mercedes SC, de 37 anys, i Melodia AP, de 29 anys, totes tres veïnes de Badalona, com a presumptes autores de tres furts en establiments de Girona i un a Salt. 

En el marc del dispositiu de furts a les zones comercials, agents de la Secció d’Investigació i Seguretat de la Policia Municipal de Girona van rebre l’avís de diversos comerciants de l’Eixample a través dels quals es facilitava la descripció d’un grup de quatre dones sospitoses de cometre furts. Segons la informació obtinguda, les dones utilitzaven mocadors, perruques i ulleres per tal de dificultar la seva identificació. 

A partir d’aquests indicis, la policia va intensificar la vigilància al llarg de tot el dijous fins que al vespre dos agents van localitzar dues de les dones sospitoses quan caminaven, carregades amb bosses, per la cruïlla del carrer de Juli Garreta amb la ronda de Sant Antoni Maria Claret. Una vegada detectades, les van aturar i identificar. 

Paral·lelament, un altre agent va detectar les altres dues sospitoses al carrer de Juli Garreta. Durant el procediment d’identificació, els policies van establir relació entre les quatre dones, al mateix temps que van esbrinar que havien utilitzat un vehicle que estava estacionat al mateix carrer. 

Després de ser identificades es van dirigir amb les sospitoses fins al lloc on es trobava el vehicle. Un cop obert, els agents van localitzar al maleter una gran quantitat de peces de roba, etiquetada en la seva totalitat, procedent de diferents comerços. A part de la roba, dins del vehicle també es va trobar una perruca, una bossa preparada per evitar els sistemes d’alarma, unes ulleres, tisores, dos tornavisos i diversos mocadors, elements que suposadament feien servir per ocultar les seves fesomies. El material furtat tenia un valor de més de 4.000 euros. 

Gestions posteriors van determinar que totes les dones tenien antecedents per delictes similars, comesos la majoria a la demarcació de Barcelona. D’entre les detingudes, Maria del Carmen SE tenia en vigor una ordre de detenció i ingrés a presó. Es dona el cas que ja havia estat detinguda per la Policia Municipal de Girona a finals de maig, després que perpetrés diversos furts amb el mateix modus operandi. En aquella ocasió el valor de les peces de roba sostretes superava els 5.000 euros. 

Al seu temps, Jessica PR tenia una ordre de no apropament a una gran superfície comercial de Barcelona. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)