Notícies i comunicats

28/11/2018

El Festival de Literatura MOT 2019 es dedicarà al mar Mediterrani

El poeta, traductor i doctor en Filologia Semítica per la Univesitat de Barcelona, Manuel Forcano, serà el comissari de la sisena edició del festival, que es portarà a terme del 28 de març al 6 d'abril a Girona i Olot.

Festival de Literatura MOT dedicarà la sisena edició al Mediterrani, concebut com un pont que comunica llengües, religions, coneixements i persones. Les converses del MOT, comissariat aquest any pel poeta, traductor i doctor en Filologia Semítica per la Universitat de Barcelona, Manuel Forcano, tindrà lloc entre Girona i Olot del 28 de març al 6 d’abril.

El MOT 2019 ha convidat autors nacionals i internacionals procedents de les quatre ribes del Mediterrani, a més d’altres de més enllà que també escriuen amb el mateix mar com a rerefons. Els primers noms confirmats són, en l’àmbit internacional, Alaa al Aswani, Marcello Fois i Burhan Sönmez; en l’àmbit de la literatura en castellà, María Belmonte i Javier Reverte, i, finalment, procedents de l’entorn més proper, hi participaran Carme Riera, Josep Piera, Josep Maria Fonalleras i Adrià Pujol.

El tinent d’alcaldia i regidor de Cultura, Benestar Social i Ciutadania, Carles Ribas, ha volgut destacar el fet que el Mediterrani “és bressol de la nostra cultura i que ens ha forjat i unit com a civilització”, alhora que ha destacat el paper de la temàtica del MOT d’enguany que “ens portarà mirades de grans noms de la literatura que vindran a demostrar-nos com el mar Mediterrani ens ha omplert de coneixement”.

El festival tindrà lloc del 28 al 30 de març a la sala El Torín d’Olot i del 4 al 6 d’abril a la Biblioteca Carles Rahola de Girona. Com sempre, les converses entre autors i especialistes constituiran el nucli de la programació del festival, que s’estén de dijous a dissabte en dues setmanes consecutives. A més, els dissabtes al matí tindrà lloc el ver-MOT, una trobada distesa entre tres o quatre autors, al voltant d’un vermut. Finalment, completaran el MOT les activitats que s’apleguen sota el paraigua del +MOT, organitzades per entitats i associacions en relació amb el tema del MOT 2019 a cada una de les dues ciutats.

La imatge gràfica del MOT 2019 ha anat a càrrec de la gironina Marta Montenegro i posa èmfasi en el fet que totes les ribes tenen en comú un mateix mar i un mateix horitzó. Treballant a partir d’un llenguatge metafòric i poètic, Montenegro proposa una imatge senzilla de línies i referències horitzontals que evoca la voluntat del MOT d’obrir la mirada a noves perspectives i cultures.

El MOT està organitzat per l’Ajuntament de Girona i l’Ajuntament d’Olot amb el suport de la Diputació de Girona, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Banc de Sabadell. 

NOTA: Imatge de la presentació d’avui (d’esquerra a dreta, el regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Olot, Pep Berga; el comissari del MOT 2019, Manuel Forcano; la directora del MOT a Girona, Glòria Granell, el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura, Benestar Social i Ciutadania de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas; la directora del MOT a Olot, Carme Simon, i el director de la Institució de les Lletres Catalanes, Joan-Elies Adell).

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)