Notícies i comunicats

03/12/2018

Girona posa en marxa la primera atracció infantil adaptada de la demarcació

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha oficialitzat l'estrena aquest matí en el marc del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

Girona ha oficialitzat aquest matí la posada en funcionament de la primera atracció infantil adaptada per a persones amb discapacitat de la demarcació. Es tracta dels cavallets que hi ha la plaça de Salvador Espriu de forma permanent tot l’any. L’adaptació ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Girona amb l’entitat Lluito per Tu i la família Notario, propietaris de l’atracció. 

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha participat en l’acte d’estrena de l’atracció aquest matí, en el marc de la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat que ha organitzat l’associació Multicapacitats a la mateixa plaça de Salvador Espriu. A l’acte hi ha assistit també la regidor d’Igualtat, Drets Socials i Habitatge; Salut i Seguretat en el Treball, i Dinamització del Territori de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau. 

“Treballem amb molts àmbits de la ciutat per a una integració total de les persones amb discapacitats, perquè la gent és la nostra prioritat a Girona. Jornades com la d’avui serveixen per posar en valor tots els esforços que sumem plegats en favor d’aquesta causa i també per recordar que no podrem parar fins que arribem a tenir una ciutat plenament adaptada. L’exemple de l’atracció de la plaça de Salvador Espriu va en aquesta línia i per això vull agrair des de l’Ajuntament la bona entesa amb la família Notario i l’entitat Lluito per tu per haver col·laborat per poder disposar d’una atracció adaptada a Girona”, ha assenyalat l’alcaldessa Marta Madrenas. 

Per la seva banda, el president i vicepresident de l’entitat Lluito per Tu, Manel Reina i Joan Benítez han ressaltat el caràcter “pioner” de l’atracció a la demarcació de Girona “i probablement de tot Catalunya”. “L’exemple dels cavallets adaptats a Girona és la mostra que aquesta acció es pot fer a qualsevol municipi, ja que es tracta d’una adaptació d’aproximadament 2.000 euros”, ha explicat Manel Reina. En el cas de Girona, l’Ajuntament ha assumit aquesta quantitat. L’adaptació de l’atracció està certificada per un equip tècnic d’enginyers. 

L’entitat Lluito per Tu va néixer el 2014 amb l’objectiu d’aconseguir els mitjans i recursos necessaris per tal que els nens i nenes amb pluridiscapacitats puguin rebre diferents teràpies. En el marc de les Fires de Sant Narcís 2018, van impulsar, juntament amb Multicapacitats, el Consorci de Sant Gregori i David Vega, una iniciativa per tal que les atraccions de Fires fossin adaptades. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)