Notícies i comunicats

05/12/2018

Més de 200 alumnes assisteixen a la 1a Jornada d'Innovació i Emprenedoria de l'FP a Girona

Jornada organitzada pel Consell Municipal de la Formació Professional i Ocupacional de Girona, en el marc de la 3a Setmana Ciutat Educadora.

Divendres 30 de novembre al matí va tenir lloc a l’auditori del Centre Cultural La Mercè, la celebració de la 1a Jornada d’Innovació i Emprenedoria amb la participació d’alumnat de diferents cicles formatius que s’imparteixen a l’INS Montilivi, INS Sta. Eugènia, INS Narxis Xifra i Masmitjà, INS Escola d’Hosteleria i Turisme i l’Escola Tècnica de Girona.

El regidor d’educació i esports, Pep Pujols, ha inaugurat aquesta Jornada manifestant expressament que l’Ajuntament de Girona aposta pel valor de la innovació i l’emprenedoria i la formació professional a la ciutat, recentment a Girona s’han celebrat els 10 anys de GironaEmprèn, un servei municipal de suport a l’emprenedoria que ofereix assessorament a projectes empresarials de gironins i gironines. Aquest és un actiu molt important pel creixement i desenvolupament econòmic de la nostra ciutat.

El regidor d’educació i esports, ha comentat que la nova formació professional incorpora, en tots els cicles formatius de grau mitjà i grau superior, la matèria “d’empresa i iniciativa emprenedora”, i continguts que tenen a veure amb el desenvolupament de competències relacionades amb l’esperit emprenedor.

De fet, des del Consell Municipal de la Formació Professional i Ocupacional, no només s’han organitzat aquestes jornades d’emprenedoria i innovació, sinó que, també ha anunciat que s’està plantejant la creació d’impulsar el Premi d’Emprenedoria de l’FP a Girona amb l’objectiu de potenciar els projectes i iniciatives d’emprenedoria entre els estudiants de cicles formatius de centres educatius de la ciutat. En la Jornada d’avui amb el convidat Miquel Àngel Oliva de la Fundació Creativació, s’ha pogut fer una mirada al futur emprenedor dels joves i a les capacitats creatives que cal atrevir-se a descobrir i potenciar. Posteriorment la taula rodona amb les experiències de joves emprenedors/es d’FP ha servit per compartir dificultats, oportunitats i consells valuosos per atrevir-se a obrir-se camí en l’aventura d’emprendre un negoci:

  • Escola Tècnica de Girona: Pere Cuadros Dilla, CFGS Màrqueting i publicitat, director i fundador de “DiseñoSeo i Grup Allin-World”
  • INS Escola d’Hosteleria i Turisme de Girona: Carme Picas Sadurní, CFGS Direcció de cuina, propietària del restaurant “El Ginjoler Càtering- El ginjoler a l'hort del rector “
  • INS Montilivi: Jonatan Trull, CFGS Desenvolupament d'Aplicacions Web, responsable de l’àrea informàtica de l’empresa “Plaiber, SA”
  • INS Santa Eugènia: Lluís Vidal Franco, CFGM d’Instal·lacions elèctriques i automàtiques, propietari de “Vidal automatismes”
  • INS Narcís Xifra i Masmitjà: Neus Blanch i Sau, CFGS Imatge Personal –perruqueria-, propietària de “Neus Blanch Hair Care”

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)