Notícies i comunicats

17/12/2018

Avui es presenta el llibre "Fotografia en temps de Noucentisme. Adolf Mas, Valentí Fargnoli, Jeroni Martorell i el Repertori Iconogràfic"

L'acte tindrà lloc aquesta tarda (19 h) al Saló de Descans del Teatre Municipal.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, presidirà aquesta tarda (19 h), al Saló de Descans del Teatre Municipal, la presentació del llibre Fotografia en temps de Noucentisme. Adolf Mas, Valentí Fargnoli, Jeroni Martorell i el Repertori Iconogràfic, escrit pel cap del Servei de Gestió Documental, Arxiu i Publicacions de l’Ajuntament de Girona, Joan Boadas. El mateix Boadas participarà a l’acte, juntament amb el director de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural, Joaquim Nadal i la professora de la Universitat Pompeu Fabra Núria F. Rius.

El llibre, editat per l’Ajuntament de Girona, analitzar la vinculació d’Adolf Mas, Valentí Fargnoli i Jeroni Martorell amb l’elaboració del Repertori Iconogràfic d’Espanya i la intervenció que hi va tenir cadascun d’ells. Valentí Fargnoli és un actor principal en la tasca de creació d'un inventari gràfic del patrimoni català, articulat en diferents projectes, però concretat sobretot en el Repertori Iconogràfic d'Espanya. Aquest inventari va ser impulsat per l'Institut d'Estudis Catalans i coordinat en el camp fotogràfic per Adolf Mas.

A més, la publicació posa en valor la figura del fotògraf Valentí Fargnoli, de qui se celebra el 75è aniversari de la seva mort el 2019. Fargnoli va néixer a Barcelona el 1895 i va morir a Girona el 1944. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)