Notícies i comunicats

18/12/2018

L'Ajuntament de Girona acull avui la presentació del llibre "Pere Cerezo. Entre Girona i Argentina"

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, participarà a l'acte, que es farà a les 19 h al Centre Cívic Barri Vell - Mercadal.

L’Ajuntament de Girona acollirà avui a la tarda (19 h) la presentació del llibre Pere Cerezo. Entre Girona i Argentina, una biografia de qui va ser alcalde de la ciutat entre el 1937 i el 1939, durant la Guerra Civil. La Fundació Josep Irla ha estat l’encarregada de l’edició de la publicació.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, participarà a l’acte, que tindrà lloc al Centre Cívic Barri Vell – Mercadal i al qual assistiran, entre altres, l’exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, Joan Manuel Tresserras; el patró de la Fundació Josep Irla i exconseller d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, Josep Huguet, i l’historiador i autor del llibre, Jordi Galí.

Aquest mes de juliol la Fundació Josep Irla va cedir els drets d’explotació de la documentació del fons de Pere Cerezo (Mendoza, 1890 – Buenos Aires, 1977) a l’Ajuntament de Girona. Des del consistori gironí ja s’havia publicat una primera biografia de Cerezo dins del llibre Alcaldes de Girona. 1931 – 1939, escrita pel mateix Jordi Galí.  

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)