Notícies i comunicats

24/11/2018

L'Ajuntament de Girona recull l'opinió dels veïns i veïnes de quatre carrers de la ciutat sobre a quina associació de veïns han de pertànyer

Un total de 53 persones dels carrers dels Cavallers, de la Coma, de Joan Salvat-Papasseit i de Joan Oliver Sallarés han participat en el procés. La majoria ha manifestat la voluntat de formar part de l'associació del barri de Germans Sàbat.

L’Ajuntament de Girona ha recollit l’opinió dels veïns i veïnes dels carrers dels Cavallers, de la Coma, de Joan Salvat-Papasseit i de Joan Oliver i Sallarés “Pere Quart” sobre a quina associació de veïns han de formar part: si a la del barri de Domeny-Pla de Domeny-Taialà o si a la del barri de Germans Sàbat. Actualment formen part de la de Domeny-Pla de Domeny-Taialà, tal com es va acordar en la Comissió Mixta de Ciutat dels pressupostos participats dels barris del 2012.

El procés de recollida d’opinió s’ha portat a terme durant dues jornades al local parroquial de Germans Sàbat: ahir -matí i tarda- i avui -matí. En aquest període, un total de 53 persones han manifestat la seva opinió, una xifra que representa un 41,7% del total de 127 veïns i veïnes d’aquests quatre carrers que estaven cridats a donar la seva opinió.

De les persones que han participat en el procés, la majoria ha manifestat la voluntat de pertànyer a l’associació de veïns del barri de Germans Sàbat. Concretament, 10 han manifestat que aquests quatre carrers han de formar part de l’associació del barri de Domeny-Pla de Domeny-Taialà i 43 que ho han de fer de l’associació del barri de Germans Sàbat.

Tot i que des de l’Ajuntament es defensa que aquest procés de recollida d’opinions no és una consulta jurídicament vinculant, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha volgut deixar clar el següent: “Sempre he manifestat que consideraria decisiva l’opinió majoritària entre el conjunt dels veïns dels quatre carrers. Estic satisfeta pels veïns i veïnes que hi han participat i crec que d’aquesta manera resolem les discrepàncies que s’havien arrossegat en aquest tema. Per això, en els propers dies, i al més ràpid possible, instaré a tramitar els canvis necessaris per tal que aquests quatre carrers passin a formar part de l’associació de veïns de Germans Sàbat”. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)