Notícies i comunicats

29/03/2019

Els veïns i veïnes de Girona presenten més de 300 propostes en la primera fase dels pressupostos participats del 2019

Dilluns comencen les assemblees en què es presentaran les aportacions ciutadanes.

En la primera fase del procés dels pressupostos participats de Girona, els veïns i veïnes de la ciutat han presentat un total de 305 propostes per portar a terme als seus barris. Fins al 28 de març, la ciutadania ha tingut l’opció de fer arribar les seves aportacions a través d’un formulari al web municipal. Aquest és l’any que s’han rebut més propostes ciutadanes en aquesta primera fase, un 41% més que el 2018, quan se’n van rebre 216.

Els barris dels quals han arribat més aportacions han estat l’Eixample, Pla de Palau-Sant Pau i Montilivi amb més de 30 propostes per barri, i la Devesa-Güell i Sant Narcís amb més de 20 propostes per barri.

Totes aquestes propostes, juntament amb les que vulguin proposar les entitats, es presentaran a partir de dilluns que ve, dia 1 d’abril, a les assemblees dels pressupostos participats, que es portaran a terme a tots els barris. Torres de Taialà, Mas Catofa, Germans Sàbat, Can Gibert del Pla, Figuerola-Bonastruc i Devesa-Güell seran els primers barris on tindran lloc les reunions. Dimarts se celebraran les de la Vall de Sant Daniel, Mercadal i Barri Vell.

En l’assemblea, del total de propostes presentades se n’acabaran prioritzant fins a un màxim de cinc, que es traslladaran a l’Equip de Valoració Tècnica i Econòmica per tal que emetin els informes pertinents sobre la viabilitat de cadascuna. Aquests informes es presentaran a les properes assemblees de barri, que es portaran a terme passades les eleccions municipals. Allà s’acabaran de definir els projectes que se sotmetran a votació de la ciutadania per decidir quins s’acabaran executant. Aquesta votació, enguany, es preveu realitzar a la tardor.

Es pot trobar la informació sobre les assemblees i la resta del procés als butlletins informatius que la ciutadania va rebre a casa durant el mes de març i al web municipal www.girona.cat/consultabarris 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)