Notícies i comunicats

04/09/2014

L'Ajuntament de Girona ofereix més de 300 recursos educatius per al curs 2014-2015

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, presentarà el programa d'activitats avui, a les 19 h, a l'Auditori.

L’Ajuntament de Girona presentarà aquesta tarda el programa de recursos educatius per al curs escolar 2014-2015, que està gestionat conjuntament pel consistori i diverses entitats ciutadanes integrants de la Taula de Coordinació dels Recursos Educatius de Girona. L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i la regidora d’Educació i Esports, Isabel Muradàs, assistiran a l’acte, que es farà avui, a les 19 h, a l’Auditori de Girona.

Aquest curs vinent s’oferiran més de 300 activitats, entre les quals hi ha una seixantena de recursos nous, que abracen una gran quantitat de matèries i han estat preparades per donar suport als continguts curriculars dels centres educatius de la ciutat. S’hi podran trobar recursos relacionats amb el coneixement de la ciutat, les arts plàstiques, el cinema, la història i l’art, la lectura i l’escriptura, l’esport, la salut, el civisme i la participació, l’educació ambiental, la ciència o el teatre, entre molts altres. Dels temes nous, destaquen la gastronomia, la mobilitat segura o l’educació digital, així com temes d’emprenedoria.

A més d’ajudar en l’aprenentatge dels temes curriculars, els recursos que s’ofereixen volen fomentar valors com l’esforç, el respecte, la imaginació, la ciutadania o la responsabilitat. Per exemple, l’educació digital és bàsica perquè els joves aprenguin a fer un bon ús de les xarxes socials i les aplicacions mòbils, i els temes d’emprenedoria poden donar als alumnes uns coneixements i unes eines que primer desperten curiositat i, posteriorment, poden ser decisius en el seu futur.

A la presentació d’aquesta tarda hi haurà també una mostra de l’oferta educativa de les entitats ciutadanes i dels serveis municipals que gestionen algunes de les activitats del Programa de Recursos Educatius, amb atenció directa i personalitzada al professorat dels centres educatius i persones interessades que ho requereixin. Enguany se celebra la presentació a l’Auditori seguint amb la voluntat de fer itinerant el lloc de presentació per tal de donar a conèixer els diferents espais i equipaments de la ciutat que ofereixen recursos educatius a les escoles.

El curs passat es van registrar un total de 51.736 usos del programa i hi van participar el 100% dels centres públics i concertats de la ciutat de Girona i el 89,24% dels alumnes que hi estan matriculats. A banda, cal observar que hi ha també alumnes de fora de la ciutat, provinents de les comarques gironines, la resta de comarques catalanes, la Catalunya Nord i l’Estat espanyol que han participat en algunes de les activitats del programa. En general, la valoració que fan els usuaris del programa de recursos educatius és molt positiva i propicia la fidelització de l’assistència. 

 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)