Notícies i comunicats

08/09/2014

L'Ajuntament de Girona presenta la nova programació d'activitats per a joves de l'últim trimestre de l'any

Avui s'obre el període d'inscripcions per a la setantena de propostes que s'ofereixen

Font: Ajuntament de Girona

Avui s’han obert les inscripcions per a la setantena d’activitats per a joves programades per l’Ajuntament de Girona de cara a l’últim trimestre de l’any. D’octubre a desembre, des de la Regidoria de Joventut i de la Regidoria de Serveis Socials s’han programat cursos, tallers, jornades, xerrades informatives, concursos, torneigs, concerts i mostres artístiques.

“La programació d’aquests tres mesos segueix responent a la voluntat de donar resposta principalment a les necessitats formatives i ocupacionals dels joves”, ha destacat la regidora de Joventut de l’Ajuntament, Roser Urra. En aquest sentit, el servei de treball i formació de L’Estació Espai Jove seguirà oferint tallers i cursos dirigits als joves que cerquen feina aquí i també als que volen marxar a l’estranger. Novament hi haurà oferta formativa per als que volen iniciar el seu propi projecte empresarial.

Pel que fa a l’àmbit de formació, es faran xerrades sobre les opcions que ofereix el sistema educatiu i també sobre formació ocupacional. Cal afegir que seguirà funcionant el servei de suport per a la sol·licitud de beques. En aquest sector, cal esmentar que el servei d’autoaprenentatge oferirà un espai informatitzat amb accés gratuït a ordinadors amb el suport de personal del centre.

Cal destacar, també, altres serveis i projectes com les orientacions per a famílies, els tallers d’èxit escolar o un suport per a alumnes que han de presentar el treball de recerca. Aquest darrer trimestre de l’any hi haurà també la 19a edició de Mostrar’t amb diferents artistes de la ciutat, i la Parada 360, un concert amb els grups Carmen 113 i Smoking Bambino amb motiu de les Fires de Sant Narcís.

Els Químics Espai Jove organitzarà novament una extensa oferta formativa. Cal destacar la creació d’una nova ràdio gestionada pels propis joves: la Ràdio Atòmica. També es formarà un grup de conversa en anglès i un nou grup de ball. Pel que fa a la formació, Els Químics oferirà novament tallers d’èxit escolar i orientació acadèmica. A l’espai també s’hi podrà visitar l’exposició “Ètica etílica”, que tracta sobre el consum responsable d’alcohol i que pretén ser un catalitzador per a la reflexió crítica entorn de la festa i el consum de substàncies.

El Servei d’Informació de l’Espai Marfà participarà un cop més en el conjunt d’activitats de qualitat en l’àmbit musical i en xerrades vinculades a l’orientació acadèmica que s’ofereixen regularment a l’espai. Cal destacar l’organització del Girona XL, la cinquena edició de les jornades de cultura hip-hop de Girona i Salt, i també del 2n concurs de relats de terror per a joves.

Es poden fer les inscripcions en línia a través dels següents webs: www.girona.cat/estacio, www.girona.cat/quimics, www.girona.cat/marfajove

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)