Notícies i comunicats

09/09/2014

L'Associació Gironina de Teatre cedeix el fons a l'Ajuntament de Girona

L'Arxiu Municipal custodiarà documents gràfics, fotogràfics i audiovisuals produïts per l'entitat des del 1993.

Font: Ajuntament de Girona

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el president de l’Associació Gironina de Teatre (AGT), Joan Vilajoana, han signat aquest matí el contracte entre el consistori i l’entitat cultural per tal de cedir el fons de l’associació a l’Ajuntament. “L’Ajuntament custodiarà, a partir d’avui, una part molt important del nostre patrimoni, que és la història del teatre a la ciutat. Una història que no es podria entendre sense el paper que ha tingut en el darrer quart de segle l’Associació Gironina de Teatre”, ha manifestat l’alcalde.

Amb aquesta cessió, l’AGT dipositarà a l’Arxiu Municipal la documentació gràfica, fotogràfica i audiovisual produïda per l’entitat entre el 1993 i el 2008. Aquesta documentació inclou material de govern, d’administració general i de programació d’activitats de l’associació. Així mateix, la cessió inclou també la documentació produïda per l’ACME, entitat predecessora de l’AGT, entre els anys 1989 i 1993.

L’Arxiu Municipal garantirà la preservació i la divulgació entre els investigadors i cap a la societat de tot aquest material. La cessió es farà en règim de comodat, que significa que l’AGT tindrà la titularitat dels documents alhora que l’Ajuntament n’efectuarà la gestió.

L’Associació Gironina de Teatre és una entitat sense ànim de lucre que té com a socis la majoria dels professionals de les arts escèniques gironins, des d’actors i directors fins a empresaris i gestors culturals, passant per escenògrafs, productors o pedagogs teatrals. Sempre amb un paper actiu dins l’escena teatral gironina, gestiona des dels inicis el Centre de Formació Teatral El Galliner. 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)