Notícies i comunicats

10/11/2014

Comunicat de suport a la difusió internacional del procés català

Els grups municipals de CiU, la CUP i ICV i els regidors no adscrits Carles Bonaventura, Carles Palomares i Glòria Plana subscriuen els acords descrits a continuació.

Al llarg dels darrers mesos han estat múltiples i diverses les manifestacions del poble de Catalunya a favor de la necessitat d’exercir el dret a decidir, entès com a instrument per decidir quin és el futur polític que es vol per al poble de Catalunya.

Les consultes pel dret a decidir del 2009-2010 a 533 municipis de Catalunya, la manifestació de l’11 de setembre del 2012, la cadena humana de l’11 de setembre de 2013 i enguany la “V” de l’11 de setembre de 2014 que omplirà els carrers de Barcelona, són clares mostres de la voluntat majoritària del poble català de decidir el seu futur democràticament mitjançant la consulta del 9 de novembre d’aquest any.

S’ha iniciat un procés de transició nacional pacífic, democràtic i que té com a objectiu celebrar una consulta sobre el futur polític de Catalunya. En aquest escenari diferents ciutadans de la comarca s’han organitzat per donar a conèixer i buscar suports a nivell internacional.

Primer, es va anar a Brussel·les amb el 600, a la trobada de pobles europeus sense estat, on es va explicar a tothom el procés democràtic iniciat a Catalunya amb la intenció clara de donar a conèixer tot el que està passant.

En aquest camí que s’està traçant, apareixen noves oportunitats per continuar aquesta feina en l’àmbit internacional. El dia 18 de setembre d’enguany se celebrarà a Escòcia un referèndum sobre la independència d’aquest territori. Arreu del món es farà un seguiment del procés electoral i del resultat. Aprofitant aquest esdeveniment, es vol anar amb el 600 cap a Escòcia a donar suport al “YES” i buscar suport i complicitats de cara al 9 de novembre. Pel camí es pararà a diferents ciutats europees per fer estelades amb espelmes i explicar el procés.

Amb aquest objectiu i convenciment, i per a tots els motius explicats anteriorment, els grups municipals de CiU, la CUP i ICV i els regidors no adscrits Carles Bonaventura, Carles Palomares i Glòria Plana acorden el següent:

PRIMER. Manifestar l’adhesió i el suport de l’Ajuntament de Girona al gran acte que es portarà a terme el 10 de setembre a Girona. Consistirà a fer una gran estelada amb espelmes, per donar així el tret d’inici al viatge cap a Escòcia.

SEGON. Donar suport a la iniciativa del 600 independent en el seu viatge cap a Escòcia.

 

Grup municipal de CiU
Grup municipal de la CUP
Grup municipal d’ICV
Carles Bonaventura
Carles Palomares
Glòria Plana
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)