Notícies i comunicats

12/09/2014

L'Ajuntament de Girona, la Diputació i la Generalitat de Catalunya celebren la Diada amb un acte institucional unitari

L'Auditori Josep Irla de la seu de la Generalitat va acollir la commemoració de l'Onze de Setembre ahir al matí

Font: Ajuntament de Girona

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont; el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, i el delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Girona, Eudald Casadesús, van presidir ahir al matí l’acte institucional de commemoració de la Diada Nacional de Catalunya. L’acte, que es va fer a l’Auditori Josep Irla de la Generalitat, es va organitzar un any més de manera conjunta entre les tres institucions. Tots tres representants institucionals van posar èmfasi en la rellevància i transcendència que té celebrar un acte conjunt entre les institucions de la ciutat en una diada tan rellevant com la d’aquest any.

El record dels fets de fa 300 anys, durant el setge de Barcelona, també van estar present en els discursos dels tres representants. L’alcalde Carles Puigdemont va fer un símil entre la situació que s’està vivint actualment al país i la que es va viure el 1714. “Un grup de gironins, sota l’estendard del patró, de sant Narcís, van anar el 1714 a Barcelona a defensar la ciutat. Avui, Girona torna a anar a Barcelona. Avui, però, no es parla d’armes, sinó d’urnes. El llenguatge d’ara no és el de la guerra, com fa 300 anys, sinó el de la democràcia, que és l’eina més poderosa de totes i que, en mans del poble, ens pot fer mereixedors de la victòria”, va remarcar.

El president de la Diputació, Joan Giraut, també va subratllar la importància de la Diada d’enguany. “Potser en cap altre 11 de setembre havia estat tan important la celebració de la Diada de Catalunya. No només perquè fa 300 anys de l’11 de setembre de 1714, sinó perquè tant temps després el poble de Catalunya torna a reclamar, com mai abans en aquests tres segles, els seus drets i les seves llibertats”, va afirmar.

El delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, va assegurar que “la Diada d’aquest any, la de la commemoració del Tricentenari i la de l’any que celebrem també el centenari de la creació de la Mancomunitat, el primer gran pas per a la recuperació de l’autogovern català des de 1714, coincideix amb una cruïlla de futur que ens obre la porta a poder construir un país molt millor i preservant allò que som i volem ser. La gran virtut, la fortalesa del repte que hem decidit emprendre col·lectivament, és que depèn de cadascun dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya, que seran els qui acabaran decidint.”

L’ensemble Música Antiga de Girona va estar l’encarregada de cloure la celebració.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)