Notícies i comunicats

16/09/2014

Setmana de primeres figures internacionals al 14è Festival de Jazz de Girona

Després del sonat èxit de Girona Jazz Project fa Puntí, el certamen continua aquesta setmana amb tres propostes d'alt nivell: Håkan Broström Quartet amb Joey Calderazzo & Jeff "Tain" Watts, David Pastor Nu-Roots i Joan Solà & Lucas Martínez.

El trompetista David Pastor, escollit millor solista de jazz del 2014 als premis Enderrock, és un dels músics més sol·licitats del panorama estatal i quan no toca amb Juan Perro, el grup Líbera de Giulia Valle o The New Catalan Ensemble dirigeix l'Original Jazz Orquestra del Taller de Músics. És un dels trompetistes més versàtils que existeixen ara mateix i no és estrany que se'l rifin. Dijous 18 de setembre (Sala La Planeta, 22h) presentarà el tercer treball de Nu-Roots, un projecte tenyit de funk i lliure de prejudicis, amb un eclecticisme que s'atreveix fins i tot amb U2.

El nostre jazz es regenera constantment i cal parar molta atenció per no perdre's els primers passos de músics joves que estan demostrant una gran projecció. És el cas dels joves músics Joan Solana & Lucas Martínez (piano i saxo, respectivament), que divendres 19 (Fundació Valvi, 21h) oferiran una visió del jazz sense complexos i amb un repertori composicions pròpies pensades exclusivament per aquest projecte, que fuig del repertori de standards de jazz, un format exigent que els permet explorar la seva música de forma més íntima, espontània i lliure.

Diumenge 21 (Auditori de Girona, 21h) serà el torn dels grans artistes internacionals, perquè el saxofonista Håkan Broström, un dels noms més destacats de l'escena sueca, aterrarà a l'Auditori de Girona amb un quartet que compta dues importants figures del jazz nord-americà: el pianista Joey Calderazzo i el bateria Jeff 'Tain' Watts. Calderazzo és el pianista del Branford Marsalis Quartet i Watts, que ha estat músic del xou televisiu de Jay Leno i va fer de Rhythm Jones a la pel·lícula de Spike Lee Mo' Better Blues, és l'únic instrumentista que apareix en tots els discos premiats als Grammy tant de Wynton com de Branford Marsalis.

El 14è Festival de Jazz de Girona continuarà fins al 27 de setembre amb actuacions de Gabacho Maroconnection, David Mengual Slow Quartet, Hop's Trio i Shakin' All.

 DAVID PASTOR NU-ROOTS
Jazz d’autor / CAT
18/09 < 22:00h
Sala La Planeta
Preu: 10€

David Pastor, trompeta
Jose L. Guart, teclats
Toni Pagès, bateria

 

LUCAS MARTÍNEZ & JOAN SOLANA
Jazz d’autor / CAT
19/09 < 21:00h
Fundació Valvi
Entrada Gratuïta

Joan Solana, piano
Lucas Martínez, saxo

 

HÅKAN BROSTRÖM QUARTET FEATURING JOEY CALDERAZOO & JEFF “TAIN” WATTS
Jazz d’autor / Suècia - EUA
21/09 < 21:00h
Auditori de Girona (Sala de Cambra)
Preu 12€

Håkan Broström, saxos
Joey Calderazzo, piano
Jaff 'Tain' Watts, bateria
Daniel Franck, contrabaix

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)