Notícies i comunicats

17/09/2014

La segona edició de Girona novaCultura Salut se centra en la capacitat d'afrontar situacions difícils

La iniciativa tindrà lloc a diferents espais de la ciutat del 25 al 28 de setembre

Font: Ajuntament de Girona

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont; la presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Lluïsa Ferrer, i la promotora del projecte, Sylvia Miàs, han presentat aquest matí la segona edició de Girona novaCultura Salut, que se centrarà enguany en la capacitat d’afrontament. Del 25 al 28 de setembre, s’han programat una sèrie de conferències, tallers, tertúlies i altres activitats que giren al voltant de l’acció d’afrontar diferents situacions vitals complicades.

“Hem d’agrair a la Fundació Oncolliga Girona el regal que ens fa, que ens ajuda i ens dóna eines per afrontar processos vitals complicats. Simplement reflexionar al voltant de les frases que hi ha per tot Girona en banderoles ja és un regal. Convido a tots els gironins a aprofitar-lo”, ha remarcat l’alcalde Carles Puigdemont.

En aquest sentit, la presidenta de la Fundació Oncolliga, Lluïsa Ferrer, ha assenyalat que “no tenim les paraules ni les pastilles màgiques. Són eines. A partir d’aquí hi ha una feina a fer i, si la fem, segur que ens en sortirem”.

Els comerços i les entitats de la ciutat s’han implicat amb la campanya d’aquest 2014 i, durant el mes de setembre, representaran als seus aparadors algun dels dotze valors de Girona Nova Cultura, com són l’amor, el coratge, l’amistat, la generositat, el sentit de l’humor, la compassió, la bellesa, la serenitat, la resiliència, l’ètica, l’esperança i la solidaritat. També s’han col·locat 600 banderoles en diferents carrers de la ciutat amb frases d’escriptors i personalitats amb missatges relacionats amb aquests dotze valors i que ha ajudat a “crear una atmosfera de valors dins de la ciutat”, tal com ha explicat Sylvia Miàs. La promotora del projecte ha destacat alguna de la vintena d’activitats, com la xerrada de Josep Roca “Sis vins sentits”, sobre emocions, vi i música; la conferència “Existeix la mort? Ciència i la seva aplicació a la vida”, de Luján Comas i Anji Carmelo, o el concert de cloenda amb Gospelians i Yes The Music.

L’entitat Oncolliga Girona promou la iniciativa Girona novaCultura Salut, que té com a objectiu donar a conèixer eines per gestionar les emocions i posar de relleu la importància de les relacions socials per tal de gaudir d’una vida més saludable.

Podeu descarregar-vos la programació des del següent enllaç.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)