Notícies i comunicats

18/09/2014

Els cuiners Joan Roca i Iolanda Bustos seran els pregoners de la festa del 70è aniversari del Mercat del Lleó

El dissabte 4 d'octubre l'equipament serà l'escenari d'una programació d'activitats per a tots els públics.

Font: Ajuntament de Girona

El Mercat del Lleó fa 70 anys. Per celebrar aquesta efemèride, el proper 4 d’octubre s’han programat una sèrie d’activitats per a tots els públics a la plaça de Salvador Espriu amb l’objectiu de fer de la jornada una festa d’aniversari especial. Els cuiners Joan Roca i Iolanda Bustos, xefs dels restaurants El Celler de Can Roca i La Calèndula respectivament, seran els encarregats de llegir el pregó d’aquest gran acte que posarà el punt final a les activitats commemoratives que s’han fet en els darrers mesos.

La jornada s’encetarà a les 17.30 h, amb una tamborinada a càrrec de La Banda d’en Pere Botero, que sortirà de la Rambla i recorrerà diversos carrers de la ciutat fins a arribar al Mercat del Lleó, on es faran els parlaments institucionals i la lectura del pregó a partir de les 19 h, moment en què començaran també els tastets gastronòmics. A més d’aquestes activitats, la festa comptarà amb l’actuació humorística de Xuriguera i Faixedas, amb l’espectacle infantil de la companyia La Bleda i amb els concerts de la Jove Big Band de Girona i el grup The Blackiss.

“Tenim un tresor al Mercat del Lleó. Un mercat diu molt d’una societat i no s’entendria que una capital de la gastronomia de primer nivell no tingués un mercat que respongués a aquesta realitat. És un mercat de cinc estrelles”, ha subratllat l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, que ha remarcat també que el dia 4 d’octubre tots els gironins i gironines tenen una cita al Mercat del Lleó “per gaudir de tots aquests actes” i per “posar en valor i conèixer una infraestructura essencial en l’explosió del boom gastronòmic i turístic de la ciutat”.

La regidora de Turisme i Comerç de l’Ajuntament de Girona, Coralí Cunyat, ha posat èmfasi també en el paper que ha jugat i juga el Mercat del Lleó en “la promoció i la difusió de la gastronomia i la cuina de la nostra ciutat” i ha agraït la confiança que tots els paradistes han tingut al llarg de la història amb l’espai. Per la seva banda, el president de l’Associació de Comerciants del Mercat del Lleó, Joan Gironell, ha explicat les diferents activitats que es faran el dia 4 d’octubre i ha explicat algunes novetats que es posaran en marxa al Mercat properament, com el fet d’obrir els divendres a la tarda a partir del 26 de setembre per tal “d’intentar aconseguir nou públic”.

L’actual Mercat del Lleó és hereu del mercat que se celebrava a l’edat mitjana a la zona del Mercadal de Girona. A partir del segle XVIII, es va ubicar un mercat setmanal a la plaça de les Cols –espai que actualment ocupa la rambla de la Llibertat-. El 3 de novembre de 1944 es va inaugurar oficialment l’edifici actual del Mercat Municipal d’Abastaments a la plaça de Francesc Calvet i Rubalcaba, coneguda popularment com a plaça del Lleó.
 

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)