Notícies i comunicats

15/11/2019

Un total de 60 alumnes participen a la desena edició del Projecte Rossinyol a la ciutat de Girona

Demà, a les 17.30 h, es farà l'acte d'inici del nou curs al Centre Cultural La Mercè.

 Un total de 60 alumnes participaran a la desena edició del Projecte Rossinyol a la ciutat de Girona. Demà, divendres 16 de novembre, a les 17.30 h, es donarà el tret de sortida d’aquest nou curs amb un acte al Centre Cultural La Mercè presidit per l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i al qual assistiran també el regidor de Cultura, Benestar Social i Ciutadania de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas; el regidor d’Educació i Esports de l’Ajuntament de Girona, Josep Pujols, i el vicerector de Qualitat i Transparència de la Universitat de Girona, Josep Daunis. 

El Projecte Rossinyol és un programa de mentoria promogut per la Universitat de Girona que té com a finalitat afavorir la inclusió i la integració social de l’alumnat nouvingut mitjançant l’ús de la llengua catalana i el coneixement de la ciutat. Es basa en el treball voluntari d’estudiants universitaris/àries que fan de mentors/es i acompanyen al llarg de tot el curs un/a alumne/a d’una escola o institut de la ciutat.

L’Ajuntament de Girona col·labora en aquest projecte des de fa més de 10 anys i, a poc a poc, ha anat creixent i s’ha anat estenent a centres de tots els barris de la ciutat. Aquesta fita ha estat un èxit compartit i s’ha aconseguit gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament de Girona, la Universitat de Girona i els centres educatius de la ciutat.

Cal destacar també que aquest projecte d’acollida d’infants i joves nouvinguts a la ciutat pren sentit en les polítiques educatives i d’inclusió social que impulsa l’Ajuntament de Girona en el marc del reconeixement de Girona com a Ciutat Amiga de la Infància i de Girona com a Ciutat Educadora. 

Aquest curs 2018-19 hi participen 30 estudiants universitaris i 30 alumnes de les següents escoles i instituts de la ciutat: Escola Verd, Escola Carme Auguet, Escola Josep Dalmau Carles, Escola Àgora, Escola Santa Eugènia, Escola Sagrada Família, Institut Jaume Vicens Vives, Institut Montilivi i Institut Ermessenda de Girona.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)