Notícies i comunicats

26/11/2018

Girona acull diverses activitats amb motiu del Dia Mundial de la Lluita contra la Sida

La Taula de Salut Jove a Girona (Salutacció) ha preparat accions amb la voluntat de sensibilitzar la població sobre aquesta malaltia.

Girona acollirà diverses activitats amb motiu del Dia Mundial de la Lluita contra la Sida. La Taula de Salut Jove a Girona (Salutacció) ha coordinat aquestes accions amb l’objectiu principal de sensibilitzar la població sobre aquesta malaltia i alhora motivar l’adquisició de coneixements sobre la sida, promovent un canvi d’hàbits i proporcionant informació sobre els recursos existents a la ciutat.

L’acte central de la commemoració es farà el dissabte, dia 1 de desembre, a les 12 h, al pont de Pedra. Allà es llegirà el manifest del Dia Mundial de la Lluita contra la Sida 2018, que enguany té el lema de “Camins de SuperVIHvència. Pacte Social Ja.” Aquest document es llegirà a la mateixa hora a tots els actes organitzats arreu de Catalunya pel Comitè Primer de Desembre.

Durant el matí del mateix 1 de desembre, de 9.30 a 14 h, hi haurà una taula informativa i preventiva al mateix pont de Pedra a tocar amb la rambla de la Llibertat i xocolatada per tothom. Aquest acte està organitzat en col·laboració amb el Consell Municipal LGTBI. Després de la lectura del manifest es farà un llaç vermell amb les persones que s’hi apleguin i que es fotografiarà per participar a la campanya impulsada pel Comitè Primer de Desembre #LlaçosPerLaSida. Aquest dia també s’il·luminarà la façana de l’Ajuntament de Girona de color vermell.

A banda d’aquests actes, cal destacar també la taula informativa i preventiva sobre la sida que s’instal·larà el dimecres 28 de novembre, de 10 a 14 h, a la Facultat d’Infermeria i Medicina de la Universitat de Girona (UdG), on es faran també proves ràpides de detecció d’anticossos del VIH. Membres de Salutacció i un grup de voluntariat (estudiants de la UdG formats en un curs de promoció de la salut per a joves) informaran la comunitat universitària sobre aquesta malaltia.

La Taula de Salut Jove a Girona està constituïda per l’Ajuntament de Girona, la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família, Creu Roja Joventut, l’Associació Comunitària Anti-Sida de Girona i l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana (OIAC)